VAN 30 YILDA İSTİKRARSIZ BİR DÖNEM YAŞADI..

Say: Tecrübelerimi Van halkının hizmetine sunmaya hazırım!

VAN 21.11.2018 12:42:58 0
VAN 30 YILDA İSTİKRARSIZ BİR DÖNEM YAŞADI..
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

 

 

 

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Say, bugüne kadar ticaret, hukuk, STK, siyaset hayatımda elde ettiğim tecrübelerini Van halkının hizmetine sunmaya hazır olduğunu belirterek, “Van, maalesef belediyecilik anlamında, son 30 yılda istikrarsız bir dönem yaşadı” ifadelerini kullandı.

31 Mart 2018 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi gazetemizin sorularını yanıtlayan İşadamı ve Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Say, niçin Ak Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı.

Van’ın güzelliklerinin yanı sıra önemli sorunlarının olduğunu vurgulayan Say, ulaşımda, çarpık kentleşmeye, istihdamdan kurumlar arası diyalog eksikliğine kadar birçok sorunun çözümü için çalışmayı arzuladığını ifade etti.

İşte İsmail Say ile yaptığımız söyleşi:

 

SORU   : İsmail Say kimdir?

CEVAP : 1976 Van doğdum, ilk-orta-lise eğitimini Van’da tamamladım. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1998’de mezun oldum. 1999’dan beri serbest avukatlık yapmaktayım. Ayrıca 2002 yılından beri mobikya ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstermekteyim.

SORU   : Neden aday oldunuz?

CEVAP : Ak Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaya Adayı oldum. Ak Parti bugüne kadar 70 yıllık birçok soruna çözüm getirdi. Ve yine bölgemizin, şehrimizin sorunlarını Ak Parti ile çözebileceğimize inanıyorum.

Van, maalesef belediyecilik anlamında, son 30 yılda istikrarsız bir dönem yaşadı. Birçok ilde sıradan olan bir çok hizmet bizde lüks oldu. Halkımızın, belediyecilik ve şehircilik anlamında hak ettiği hizmetleri alabilmesi için vesile olabilirsem bu beni mutlu eder. Bugüne kadar ticaret, hukuk, STK, siyaset hayatımda elde ettiğim tecrübelerimi Van halkının hizmetine sunmaya hazırım.

SORU  : Size göre Van’ın en önemli sorunları neler?

CEVAP : Van’ımızın güzellikleri ile birlikte elbette önemli sorunları var:

1)Ulaşım sorunu; uzun yıllar yeterli imar çalışması olmaması ve yol açılmaması nedeniyle şehir büyüdükçe bu sorun da büyüyor. Ancak Van’ımız şehirciliğe müsaittir. Kısa sürede bu sorun çözülebilir.

2) Çarpık kentleşme;yine uzun yılların biriktirdiği bir sorun. İmar ile bağlantılı bir sorun. Şehri açacak, nefes aldıracak, doğa ile uyumlu bir şehircilik geliştirilebilir. Ve yine en önemlisi Van Gölü ile şehri birleştiren bir şehircilik anlayışı geliştirilebilir.

3)Gençlik ile bütünleşme; Van’ımız genç nüfus yönünden ilk üçte olan bir şehirdir. Gençliğimiz, gerek istihdam ve gerekse sosyal bütünleşme projeleri ile kazanılabilir. Bu enerji Van’ın gelişimine çok olumlu katkı sunacaktır.

4)İstihdam ve kurumlar arası diyalog eksikliği; maalesef kurumlarımız arasında yeterli diyaloğun olmaması, şehircilik ve belediyecilik açısından dezavantaj oluşturmuştur. Nasip olur da görev verilirse, bu diyalog ortamı geliştirilerek uyumlu bir çalışma yapılabilecektir.

SORU   : Size göre ilk yapılması gerekenler nedir Van için?

CEVAP  : 1) Vanlılık bilinci; Van’da yaşayan herkese Vanlılık bilinci kazandırılmalıdır. Bu sadece nüfusa kayıtlı olması ile değil, burada yaşayan herkesin  şehrini sahiplenerek katkıda bulunması, hayatını daha yaşanılabilir hale getirmesi ile olacaktır.

2)Van’ı göl ile ve tarihi ile buluşturup turizm merkezi yapmak; Bu gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışında yapılacak açılımlarla olacaktır. Bu aynı zamanda en önemli istihdam kaynağımız olacaktır.

3)Hemen master plan yaparak şehri açmak  ve 20 yıllık- 50 yıllık ihtiyaçlara göre alt yapı şehircilik hizmetlerinin ilk adımını atmak.

4)Gençliğimizi, projelerimizin ve yapacaklarımızın aktörü haline getirerek hem onları kazanmak hem de onlara kazandırmak.

5)Kadınlarımızı Belmek vs. projelerle üretim yapan, istihdama katkı sunan projelerle bütünleştirmek ve aktif hale getirmek.

6)Spor kulüpleri ile hem sağlıklı nesiller yetiştirmek hem de hobileri olan bir nesil yetiştirmek.

SORU   : Son sözünüz?

CEVAP  : Buradan tüm halkımıza saygılarımı ve sevgilerimi sunarım. Yerel yönetimler seçiminin Van’ımıza şimdiden hayırlı olmasını dilerim.

Kazananın Van olduğu bir seçim olsun. Saygılarımla…

Bölge:Bişar Ulutaş