Van 1. Amatör kümeye bakış

Van 1.Amatör kümede 6. hafta maçları geride kalırken, A grubunda, Erciş Gençlik Belediyespor, B grubunda ise, İpekyolu Belediyespor, liderliklerini sürdürmeye devam ettiler.

VAN 9.11.2016 19:04:13 0
Van 1. Amatör kümeye bakış
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Salih Deniz

    Van 1.Amatör küme karşılaşmaları son hızıyla devam ediyor. 2 grupta oynanan karşılaşmalarda takımların kıyasıya mücadelesi sayesinde, futbol sevenler heyecanlı karşılaşmalar izliyor. Geride bırakılan 6 haftalık maraton sonunda, A grubunda, Erciş Gençlik Belediyespor, B grubunda ise İpekyolu Belediyespor'un liderlikleri devam ediyor.


        A grubuna bakış
     Ligin 6. Hafta maçlarında, A grubunda, Lider Erciş Gençlik Belediyespor deplasman da Erciş Örenespor'u 2-0 mağlup ederken, Edremitspor ise evinde Telekomspor'la puanları paylaştı. 1974 Vanspor ligin 6. Haftasında Gürpınar Gençlikspor'u 2-1 mağlup ederek ilk galibiyetini almış oldu. Oynadığı 6 karşılaşmadan 6 galibiyet alan Erciş Gençlik Belediyespor, 18 puanla liderliğini sürdürüyor.


       Lider Erciş Gençlik Belediyespor, ligin 7. Haftasını bay geçirirken, Yolspor Edremitspor'u konuk edecek. Gürpınar Gençlik Erciş Örenespor deplasmanına giderken, Telekomspor ise 1974 Edremitspor'u konuk edecek. A grubunda lider Erciş Gençlik Belediyespor 6 galibiyetle en çok galibiyet ve 20 golle en çok gol atan takım konumundayken, en az galibiyeti olan takım ise birer galibiyetle, Erciş Örenespor ve 1974 Vanspor takımları görünüyor.


       B Grubuna bakış
     B grubunda, İpekyolu Belediyespor, geride şirinevler escort bırakılan 6 haftalık maç maratonunda, 5 galibiyet 1 beraberlik toplam 16 puanla liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Lider İpekyolu Belediyespor ligin 6. Hafta maçında DSİspor'la 0-0 berabere kalarak ligdeki ilk beraberliğini almış oldu. Yeni kurulan ve bu sezon ilk kez Van 1. Amatör kümede mücadele etmeye başlayan Birlik Gençlikspor evinde Erciş 1 Nisanspor'u 2-0 mağlup ederek 10 puanla 2. Sıraya yerleşti. Teiaşspor geçen sezon oynadığı futboldan uzak. Ligin 6. Haftasında deplasman da Çaldıranspor'la 1-1 kaldı. B grubu lideri İpekyoluspor ligin 7. Hafta maçını bay geçirirken, yakın takipçisi olan Birlik Gençlikspor ise Teiaşspor'u konuk edecek. Çaldıraspor ise deplasman da Belediyespor Vanspor'a konuk olacak. B grubunda Çaldıranspor ve Belediye Vanspor galibiyetleri olmayan 2 takım konumda yer alıyor. Geride bırakılan 6 haftalık maç maratonu sonunda, İpekyoluspor 21 golle en çok gol atan takım olurken, Çaldıranspor ise 4 golle en az gol atan takım olarak görünüyor.


     2 Grubun liderleri ligin 7. Haftasını bay geçirecek. Liderlerin yakın takipçileri ise oynayacakları karşılaşmaları kazanarak,   liderlerle aralarındaki puan farkını düşürmenin hesaplarını yapıyor.