Valiyi öfkelendiren bilgisizlik

'Nefsini bilmeyen rabbini bilemez, kentini bilmeyen dünyayı bilemez' diyen Van Valisi Aydın Nezih Doğan, yöre turizmi hakkında öğrencileri yeterli bilgiye sahip olmayan Van Edremit Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğretmenlerini azarladı.

VAN 21.04.2014 10:14:56 0
Valiyi öfkelendiren bilgisizlik
Tarih: 01.01.0001 00:00
Haber: Fazıl ERÜŞ

Van Edremit Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri 15-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Turizm Etkinlikleri kapsamında Van Kalesi'nde düzenlenen açılışa katıldı.
Öğrenciler yöreye özgü yemeklerden biri olan ayran aşını tanıtmak için stant açtılar. Standı ziyaret eden Vali Aydın Nezih Doğan, öğrencilerin ayran aşı ikramını kabul etmeden önce öğrencilerle kısa bir sohbet yaptı.

ÖĞRETMENLERE KIZDI

Vali Doğan, sohbet sırasında Van'ın kültürü ile ilgili öğrencilere sorular sordu. Doğan'ın sorularını cevapsız bırakan öğrenciler zor duruma düştü. Bu durumdan rahatsız olan Vali Doğan, öğrencilere turizm konusunun eksik anlatıldığını ve öğrencilerin de kent turizmi hakkında yeteri derecede araştırma yapmadığını söyledi.
Van Edremit Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Bölümü Şefi olan Mustafa Çelik'e de uyarılardı bulunan Vali Doğan, öğrencilerin turizm konusunda çok eksik olduğunu belirtti. Çelik ise, bunun müfredattan kaynaklandığını anlattı. Müfredatın bahane gösterilmesine kızan Vali Doğan, bir an önce kent turizmi tarihinin çocuklara öğretilmesi gerektiğini ifade etti.

TURİSTE BİR CEVABINIZ OLSUN

Kenti ziyaret edecek turistlerin sorularına muhatap kalan öğrencilerin verecek bir cevaplarının olması gerektiğini belirten Vali Doğan, şu uyarılarda bulundu:
"Nefsini bilmeyen rabbini bilemez, kentini bilmeyen dünyayı bilemez. Özellikle turizm bölümünde okuyan öğrencilerimiz yaşadıkları coğrafyanın tarihini çok iyi bilmeliler.
Çünkü her bir kültürümüzün bir hikâyesi vardır. Buraya gelen turistlere sadece Van'ın tarihi yapılarını göstererek ya da Van'a özgü yapılan yemekleri ikram ederek Van'ın tanıtımını yapamayız.
Çünkü muhakkak bunların tarihini ya da hikâyesini soracak olan turistler olacaktır. Kentimizin tanıtımını istiyorsak kentimizin tarihini ve kültürlerimizin hikâyesini çok iyi bilmeliyiz."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -Fazıl Erüş