Valilikte pandemi toplantısı

Kontrollü normalleşme ile birlikte vaka sayılarının kontrol altında tutulması amacıyla alınacak tedbirler Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığında yapılan pandemi toplantısıyla ele alındı. Toplantıda, 65 yaş üstü vatandaşların aşıla

VAN 19.03.2021 12:00:00 0
Valilikte pandemi toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüs haritasında düşük riskli (mavi) kategoride bulunan Van’da, pandemi ile mücadele kapsamında çeşitli tedbirler alınırken, 65 yaş üstü vatandaşların aşılanması oranının yükseltilmesi gerektiği belirtildi.
Vali Mehmet Emin Bilmez, “Şu anda 65 yaş üstü ve tek doz aşı olan vatandaşlarımızın oranı yüzde 67.6. Her iki dozu yaptıran 65 yaş üstü vatandaşlarımızın oranı ise 24.17. İki doz yaptıran vatandaşlarımızın oranı çok düşük, bu oranın arttırılması gerekiyor” dedi.
Aşı olmayan vatandaşların toplum sağlığını tehdit ettiğini, hastane yükü ve ağır hasta sayısını arttırdığını belirten Vali Bilmez, aşı yaptırmanın toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
Vali Mehmet Emin Bilmez, pandemi tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların daha önce alınan bir kararla toplu taşıma araçlarından yararlandıkları ücretsiz kartlarının geçici olarak kullanıma kapatıldığını, ancak covid-19 aşısının iki dozunu yaptıran 65 yaş üstü vatandaşların bu kısıtlamasının kaldırılacağını dile getirdi.