Vali’den, gençlere ‘iyi insan’ tavsiyesi…

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Çatak ve Özalp ilçelerinden gelen kız öğrencilerle bir araya geldi. Gençlerle özgeçmişini paylaşan ve valiliğe uzanan kariyer yolculuğunu anlatan Vali Taşyapan, “İyi bir insan olmanız çok önemlidir. İyi

VAN 18.10.2016 15:55:19 0
Vali’den, gençlere ‘iyi insan’ tavsiyesi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Vali İbrahim Taşyapan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ve ilimizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen, 'Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz Projesi' kapsamında Çatak ve Özalp ilçelerinden kent merkezine gelen 80 kız öğrenciyle öğle yemeğinde buluştu.

        Yemek öncesinde bir konuşma yapan Vali Taşyapan, özgeçmişini paylaştığı öğrencilere, görev yaptığı kurumları, il ve ilçeleri sıraladı. Anadolu’nun ortasında bir ilçeden çıkarak başladığı ve Van Valiliğine uzanan kariyerini anlatan Vali Taşyapan, öğrencilerin de devletin sağladığı imkânlarla, çalışarak her türlü mesleği yapar hale geleceklerine inandığını söyledi.
        Demokratik bir sistem içerisinde yönetilen ülkemizde, disiplinli çalışanların kendilerine mutlaka iyi yerler bulacağını belirterek, “İmkânlarınızı zorlayarak, gerek ailenizin destekleriyle gerekse başka desteklerle hayata tutunmanın yollarını arayacaksınız. Bu yolda ilerleyerek güzel yerlere gelip, güzel hizmetler yapacaksınız.  Öncelikle bulunduğunuz yerlerde başarılı olacaksınız, daha sonra da üniversitenizi bitirerek iyi yerlere geleceksiniz” dedi.
        “Hayatın neresinde olursanız olun hepimiz insanız ve insanlara hizmet etmekte görevliyiz” diyerek, hayatta insanların farklı roller üstlenebileceğine dikkat çeken Vali Taşyapan sözlerine şöyle devam etti:

     “Mesleğinizin ne olduğu çok önemli değil. Bir kısmınız belki okul hayatını tercih etmeyip aile hayatını tercih edecek. Ama sizler ailede de varsınız. Devletimize ve milletimize, ailenize, çocuklarınıza oralarda da hizmet edebilirsiniz. İyi bir insan olmanız çok önemlidir. İyi bir insan olmayı başarırsak mutlaka topluma faydalı oluruz. Biz de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün başlattığı proje kapsamında sizlerle buluşuyoruz. Hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Ailelerinize bizden selamlar iletin.”
        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, Gençlik ve Spor Bakanlığının hareketlilik projeleri ile SODES projeleri kapsamında, 2016 yılı içinde toplam 2 bin 476 genci kapsayan faaliyetlerden biri olan ‘Şehirler Kültürler Yörelerimiz 2. Dönem Gezileri’ etkinliğinde Çatak ve Özalp'ten gelen kız öğrencilerin Van’da ağırlandığını söyledi.
        İl Müdürü İnanç, diğer projeler kapsamında farklı ilçelerimizden çok sayıda gencin, İstanbul, Çanakkale, Bursa, Ankara, Konya, Mersin, Antalya, Bolu, Kastamonu, Aydın, Manisa, Trabzon ve Samsun, Bitlis, Muş ve Hakkâri illerine düzenlenen gezilere götürülerek, ülkemizin kültürel değerleriyle buluşturulduğunu sözlerine ekledi.
        Şişli Ögretmenevinde gerçekleşen buluşmada, kız öğrencilere tecrübelerini aktaran Vali İbrahim Taşyapan, özel hayatı ve meslek yaşamına ilişkin yöneltilen soruları da içtenlikle cevapladı. Fotoğraf çekimiyle sona eren programın ardından kız öğrenciler kentteki gezilerine devam etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi