Vali Zorluoğlu, veda gecesinde konuştu; “Vanlılara her zaman kapım açık olacak”

Trabzon'dan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, dün gece düzenlenen veda gecesinde Vanlılar'a veda etti. Gecede konuşan Vali Zorluoğlu; “Vanlıları

VAN 6.12.2018 21:53:41 0
Vali Zorluoğlu, veda gecesinde konuştu; “Vanlılara her zaman kapım açık olacak”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Trabzon'dan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, önceki gece düzenlenen veda gecesinde Vanlılar'a veda etti. Gecede konuşan Vali Zorluoğlu; “Vanlıların bunu bilmesini isterim ki; her zaman, gittiğim her yerde kendilerine kapım da, gönlüm de açık olacak” dedi.

Onuruna düzenlenen veda gecesine eşi Sevcan Zorluoğlu ile beraber katılan Vali Zorluoğlu, bunrada yaptığı konuşmada, “Bana Vanlılar'ı tek kelime ile anlat derseler, “vefa” derim” ifadelerini kullandı.

Edremit'te bulunan otelde düzenlenen veda gecesine Vali Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte, Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan,  Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Van YYÜ'den temsilciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kent bürokratları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Müzik eşliğinde yenilen yemeğin ardından Vali Murat Zorluoğlu'nun fotoğraflarının yer aldığı bir slayt izlettirildi.

Daha sonra bazı muhtarlar ve iş adamları kürsüye çıkarak Vali Zorluoğlu'na ilişkin iyi dileklerini dile getirdi.

 

“SÜREKLİ KALACAKMIŞIZ GİBİ HİZMET ETTİK”

Son olarak kürsüye davet edilen Vali ve Büyütşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu; “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildim. Yaklaşık 1.5 yıldır sürdürdüğüm görevlerime ve sizlere veda ediyorum. Bu geceyi düzenleyenlere, katılımları ile beni onurlandıranlara teşekkür ediyorum. Bu kadim şehir ve insanlarına hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tabiki bizler belli bir süreliğine hizmet etmek için burada görevlendirildik. Ancak ben eşimle, çocuklarımla hep beraber buraya geldik ve sürekli Van'da kalacak, sürekli burada yaşayacakmışız gibi hizmet ettik. Hem hizmet ettik hem bu şehrin bir ferdi olarak yaşadık. Bu şehrin üzüntüleriyle üzüldük, sevinçleriyle mutlu olduk.” dedi.
Kısaca, yaptıkları çalışmalara da değinmek istediğini belirten Zorluoğlu; “1.5, 2 yıl gibi kısa bir sürede önemli sorunlara el attık, önemli işler yaptık. Hepsini anlatmaya kalkarsam epey bir zamanınızı alırım. O yüzden bir kaçına değinmek istiyorum. Valilik ve Belediye imkanlarıyla bin 500 km'yi geçen bir sıcak asfalt yaptık. İkinisan ve İskele Caddeleri'ni kentin prestij caddesi olarak dizayn ettik. Sürekli Eğitim Merkezleri açtık ve çok şükür ki bunların da ciddi bir geri dönüşümünü gördük. Kent Meydanı Projesinde süreç devam ediyor. Atık Su Arıtma Tesisi yapımı sürüyor. Önemli çevre projelerini hayata geçiriyoruz. Akdamar Adası'na tatlı su götürmek hayal gibi görünüyordu ama biz bu hayali gerçekleştirdik ve adaya tatlı su götürdük. Kent Müzesi Projemiz devam ediyor...” diyerek, yapılan çalışmalardan bir süre daha söz etti.

 

“HİZMETLERİ, HEP BİRLİKTE YAPTIK”

Vali Zorluoğlu, “Tabi tüm bu işleri şehir olarak birlikte yaptık. Bunları yaparken hakka hukuka riayet ederek, kimseyi kırmadan, dökmeden, incitmeden, hakkına riayet ederek yaptık. Tabi Van halkından da zaman zaman adeta gözlerimizi yaşartan çok güzel mesajlar aldık. Bana Vanlılar'ı tek kelime ile bize anlat deseler, o kelimem hazır, “vefa” derim. Yine 'Van'da ne yaptınız da size bu kadar teveccüh oluştu' diye soranlara da, 'Biz Van'ı, Van da bizi sevdi' diyorum. Yine hizmet yaparken Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, milletvekillerimizin, Garnizon Komutanımızın, Cumhuriyet Savcımızın, Emniyetimizin, Üniversitemizin, Vali Yardımcılarımın, Kaymakamlarımın, kamu kurum ve kuruluşlarının, Jandarmanın, VANTSO'nun, OSB'nin, VATBO'nun, VESOB'un hepsinin çok büyük destekleri oldu, hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

 

“VANLI KARDEŞLERİME HER ZAMAN KAPIM DA GÖNLÜM DE AÇIK”

Konuşmasının son bölümünde Vanlılara da seslenen Vali Zorluoğlu, “Vanlı kardeşlerime de şunu söylemek istiyorum; neresi olursa olsun gideceğim her yerde kapım da gönlüm de Vanlı kardeşlerime açık olacak. Bunu bilmenizi isterim” dedi.

Vali Zorluoğlu, konuşmasını, Aşık Veysel'in “Dostlar Beni Hatırlasın” şiirinden iki kıtasını okuyarak tamamladı.
Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu'na, salondakiler tarafından çeşitli hediyeler verildi. Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi