Vali Zorluoğlu: Basının 15 Temmuz'daki katkısı yadsınamaz!

Van Valisi Murat Zorluoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, özellikle 15 Temmuz hain karanlık gecenin aydınlığa çıkmasında basının katkısının unutulamaz düzeyde olduğunu belirtti.

VAN 23.07.2018 19:30:59 0
Vali Zorluoğlu: Basının 15 Temmuz
Tarih: 01.01.0001 00:00

         Vali Zorluoğlu, mesajında "Kamu yararını en ön planda tutan, tarafsızlık ve bağımsızlık ilkeleri doğrultusunda habercilik yapan, kamuoyunu bilgilendirme misyonunu meslek ilkelerinden ödün vermeden, hukuk kuralları ile temel hak ve hürriyetler çerçevesinde yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

 


                   Zorluoğlu açıklamasında;  "Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsuru olan basının, sansür ve benzeri kısıtlamalara maruz bırakılmadan işleyebilmesi, toplumun geneline etki edebilme ve kitleleri doğru yönlendirebilme gücünü yerli yerinde kullanabilmesi bakımından büyük önem arz etmektedir. 15 Temmuz 2016 tarihinde hep birlikte gördük ki; doğru mesajların, olabildiğince geniş kitlelere, hızla ve ilk ağızdan ulaştırılması sayesinde basının, bir ülkenin birliğini ve bütünlüğünü korumak noktasında da anahtar rolü bulunmaktadır. Bu vesileyle o karanlık gecenin aydınlığa çıkmasında katkısı bulunan tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; mesleğini hakkıyla yapma gayretinde olan, çalışmalarında devletin ve milletin çıkarlarını gözeten tüm basın çalışanlarının ve basın yayın kuruluşlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylık ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.