Vali Mithatbey İlk-Ortaokulu'nda öğrencileri bekleyen tehlike…

İpekyolu İlçesi Vali Mithatbey Mahallesi Kışla yolu üzerinde bulunan Vali Mithatbey İlk-Ortaokulu'nun zemin olarak kaldırımın altında kalması ve koruyucu korkulukların yeterli seviyede olmaması özellikle öğrenciler için büyük tehl

VAN 13.11.2021 12:00:34 0
Vali Mithatbey İlk-Ortaokulu'nda öğrencileri bekleyen tehlike…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın belirli bölgelerinde ana caddelere sıfır yapılan eğitim kurumlarının yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı öğrenciler için tehlike oluştururken, diğer taraftan bazı okulların ise zemin olarak uygun yere yapılmaması farklı bir tehlikeye davetiye çıkarıyor.

İpekyolu ilçesinde bulunan Vali Mithatbey İlk-Ortaokulu da öğrenciler için tehlike arz eden okullardan birisi.

Yükseklik olarak yolun alt kısmında kalan okulun etrafı korkuluklarla kapalı tutulurken, korkulukların seviye olarak düşük olması söz konusu güzergâhı kullanın vatandaşların ilgisini çekerken, birçok vatandaş da bu durumun öğrenciler için çok büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkati çektiler.

Yolun hemen kenarında bulunan kaldırımları kullanan öğrencilerin gerek servis bekleme zamanı gerekse okula giderken kullandığı kaldırımlara bitişik yapılan korkulukların biran önce gerekli yüksek seviyeye çıkartılması gerektiğini belirten vatandaşlar, öğrencilerin şakalaşma, ya da her hangi bir denge kaybıyla metrelerce aşağıya düşme ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladılar.

HİÇBİR YETKİLİ BUNU FARK ETMİYOR MU?

Öğrenciler için tehlike oluşturan görüntünün ve durumun uzun süreden beri aynı şekilde durduğunu belirten vatandaşlar, "Hiçbir okul yetkilisi, ya da eğitim yöneticisi bunu görmüyor mu" Bir öğrenci buradan aşağı düşerse, Allah muhafaza ya sakat kalır, ya da beyin kanaması geçirir. Öğrenciler her gün bu yolu kullanıyor.  Bu durumu fark etmemek imkânsızdır. Demek ki kayıtsız kalınıyor" şeklinde tepki gösterdiler.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur