Vali Mehmet Emin Bilmez; 'Van'da fuar kültürü oluştu'

İpekyolu Expo Fuar Firması organizasyonu ile “Van Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı” açıldı. Fuarda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Shoping Fest ile fuarın aynı anda yapılıyor olmasın?

VAN 16.03.2022 19:55:36 0
Vali Mehmet Emin Bilmez; 'Van'da fuar kültürü oluştu'
Tarih: 01.01.0001 00:00

2022 yılına fuarlarla giren Van’da geçen hafta gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Gıda Fuarı ardından dün de yeni bir fuara daha imza atıldı.
İpekyolu Expo Fuar Firması tarafından dün Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde “Van Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı”nın açılışı gerçekleştirildi.
Fuarın açılışına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Organize Sanayi Bölgesi, Van Ticaret Borsası, fuar yetkilileri, STK ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı.

“ANLAMLI BİR FUAR”

Fuarın açılışında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van’da bir festival ve fuar kültürünün oturtulduğunu söyledi.
Şu sıralarda devam eden Shoping Fest’e bir de fuar eklendiğini ifade eden Vali Bilmez, şöyle dedi:
“Özellikle bölgemize Nevruz’la birlikte İran’da yaklaşık 3 hafta resmi tatil var ve bu süre zarfında İran’dan kentimize ciddi anlamda misafir gelmekte ve 2015 yılından beri de kentimizdeki bütün esnaflarımız, tüccarlarımız, STK’larımız, meslek odalarımız, kamu kurumlarımız, belediyelerimiz el ele verip kentimize bir alışveriş festivali kültürünü oturttular. Bu festival kapsamında da Asya Fuarcılık da boş durmadı. İlimizde fuar kültürünü oturttular. Bu festivalimizde de mobilya ve evliliğe hazırlık fuarını düzenlediler, bana göre çok anlamlı. Çünkü ilimizin nüfusu 1 milyon 150 bin civarında. Nüfusumuzun yüzde 64’ü 30 yaşın altında. Evlilik hazırlıkları yapacağı, alışveriş yapacağı bir imkan sağlıyor bu fuar. Onun için bu fuarımızı düzenleyen, görev alan firmalarımıza teşekkür ediyorum. Bunu alışveriş festivaline de denk getirdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyoruz.”

“ESNAF UMUT İÇİNE GİRDİ”

Esnafın pandemi sürecinde sıkıntılar yaşadığını ancak pandemi kısıtlamalarının yumuşatılması ardından bir beklenti içine girdiğini ifade eden Vali Bilmez, şunları kaydetti:
“Esnafımız pandemi sürecini geride bıraktı, biraz daralma da yaşadılar, ama bütün esnafımız bu alışveriş festivali ile birlikte bir beklenti ve umut içine girdi. İnşallah bu fuarda yer alan firmalarımız hem umduklarını bulacaklar hem vatandaşlarımız aradıklarını bulacaklar. İnşallah bu fuar gençlerimizin daha çok evlenmesine ve yuva kurmasına vesile olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, fuarın kentimize, bölgemize, firma sahiplerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

DEFİLE GÖSTERİSİ
Konuşma ardından protokol tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi.
Daha sonra hazırlanan platformda Van Büyükşehir Belediyesi organizesinde defile gösterisi gerçekleştirildi. 
Protokol, stantları dolaşarak fuardan ayrıldı. 
 

60 FİRMA KATILDI

Fuara Van’dan 60 firma kurdukları stantlarla katılım sağlıyor.
Fuar alanındaki renkli, sade ve özen gösterilen düzenleme dikkat çekiyor.

5 GÜN SÜRECEK

Fuar 5 gün ziyaretçiye açık olacak. 
16-20 Mart tarihleri arasında, 5 gün sürecek olan fuar için her saat başı Beşyol Halk Eğitim Merkezi önünde ücretsiz servis kaldırılacak.          

Haber: Adil Harmancı