Vali Karaloğlu Sahil Yolunda İncelemelerde Bulundu

Van Valisi Münir Karaloğlu, İskele'den Van Kalesi'ne kadar gidecek olan sahil yolunda incelemelerde bulundu.

VAN 26.03.2013 17:37:32 0
Vali Karaloğlu Sahil Yolunda İncelemelerde Bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Valisi Münir Karaloğlu, İskele'den Van Kalesi'ne kadar gidecek olan sahil yolunda incelemelerde bulundu.

Van Valisi Münir Karaloğlu, İl Özel İdaresi yetkilileri ile birlikte yapımı devam eden ve Van Kalesi'ni İskele'ye bağlayan sahil yolunda incelemelerde bulundu. Yeni sahil yolu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ili ziyaretlerinde Van milletvekillerinin bu yolun bitirilmesi yönünde bir talepleri olduğunu ve bu talep doğrultusunda Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin gelip mevcut alanda çalışmalar yaptığını söyledi. Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün çalışmaları neticesinde yolun dolgu kısmının büyük bir çoğunluğunun tamamlandığını ifade eden Vali Karaloğlu, "Van Kalesi ile İskele'yi birbirine bağlayarak Van halkının sahil ile buluşmasını temin etmeye çalışıyoruz. Van'ın gerçekten buna ihtiyacı vardı. Senelerdir Van'ın, büyük bir gölün, bir denizin kenarında olmasına rağmen sahille barışık olmadığını söylüyoruz. Bütün yapılar, bütün tesisler, halkın sahili kullanmasını kolaylaştıracak, halkın artık sırtını değil, yüzünü denize dönmesini sağlayacak. İnşallah hızlı bir şekilde bunu yapıp, yaz aylarına yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Yaklaşık 20 milyon TL harcanacak olan yeni sahil yolunun yaklaşık 4,5 kilometre uzunluğunda olacağını dile getiren Vali Karaloğlu, "Sahil yolu, Van Kalesi'nden başlayıp Hüsrev Paşa Camisi önünden Atatürk Kültür Parkı'na kadar gidecek. Sahil yolunda oturma bankları, yeme ve içme mekanları, çocuk oyun alanları olacak. Vatandaşlar buraya geldikleri zaman bir gününü geçirebilecek şekilde tesisler olacak. Sosyal mekanlar olacak" şeklinde konuştu.

Yeni sahil yolunun tüm giderlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanacağını belirten Karaloğlu, sahil yolunun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi. - Van