Vali Karaloğlu Depremzedelere Anahtarlarını Teslim Etti

Van Valisi Münir Karaloğlu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan ve kurası çekilen konutların anahtarlarını, depremzede vatandaşlara teslim etti.23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van'da meydana gelen deprem

VAN 11.10.2012 16:00:57 0
Vali Karaloğlu Depremzedelere Anahtarlarını Teslim Etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi Münir Karaloğlu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan ve kurası çekilen konutların anahtarlarını, depremzede vatandaşlara teslim etti.

23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van'da meydana gelen depremlerde evleri ağır hasarlı ve yıkık olan vatandaşlara Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Van ve Erciş ilçesinde 15 bin 323 konut yapıldı. İlk kurası 4 Eylül'de başlayan konutların son kurası 6 Ekim'de çekildi. Kalecik mevkiinde yapılan 2 bin 458 konutun çekilen kuralarının ardından anahtarları da depremzede vatandaşlara teslim edilmeye başlandı. Van Valisi Münir Karaloğlu da peyzaj çalışmalarının devam ettiği Kalecik mevkiindeki konut alanında incelemelerde bulundu. Beton asfalt ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyen Karaloğlu, eksikliklerin bir an önce bitirilmesi talimatını verdi.

Daha sonra İl Acil ve Afet Durum Müdürlüğü (AFAD)

'Afet Konutları Teslim Bürosu'na geçen ve depremzedelere anahtar teslimini yapan İl Acil ve Afet Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Taş'tan bilgi alan Karaloğlu, Yusuf Başak isimli vatandaşın da anahtarını teslim ederek, yeni konutunun 'hayırlı' olması temennisinde bulundu. Karaloğlu, Kalecik mevkiinde yapılan 2 bin 458 konutun 6 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlandığını söyledi. Karaloğlu, "Van'da yapılan konutlar bir dünya rekorudur. Vatandaşımız deprem sonrası büyük sıkıntılar çekti. Ancak devletimiz, hükümetimiz Vanlıların kışı sıcak yuvalarında geçirmesi için tüm imkanları seferber etti. Konutlar vatandaşımıza hayırlı olsun" dedi.

Vatandaşlar da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Van için tüm kurumları seferber ettiğini dile getirerek "Allah kendisinden razı olsun. Allah Sayın Başbakanımıza uzun ömürler versin. Allah devletimizden, hükümetimizden ve idarecilerimizden razı olsun" dedi.

Vali Karaloğlu, konut alanlarındaki incelemelerini tamamladıktan sonra bölgeden ayrıldı. - Van