Vali Doğan: Van Depremden Sonra Daha Fazla Yatırım Almaya Başladı

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, 2 yıl önce şehirde yaşanan depremden sonra Van'ın Türkiye'nin en çok yatırım alan illerinden biri haline geldiğini söyledi.

VAN 23.10.2013 11:37:55 0
Vali Doğan: Van Depremden Sonra Daha Fazla Yatırım Almaya Başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi AydınNezih Doğan, 2 yıl önce şehirde yaşanan depremden sonra Van'ın Türkiye'nin en çok yatırım alan illerinden biri haline geldiğini söyledi.

Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremin ikinci yılı doldu. Depremin yıldönümü dolayısıyla şehirde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Van Valisi AydınNezih Doğan, depremle ilgili kısa bir değerlendirme yaptı. Depremden kısa bir süre sonra Van, Erciş ve köylerde 35 konteynerkent kurularak 175 bin vatandaşın yerleştirildiğini belirten Doğan, depremin birinci yılı dolmadan 17 bin 500 yeni evin inşa edilerek hak sahibine teslim edildiğini söyledi.

Depremden sonra yapılan geçici ve kalıcı barınmalar konusunda Türkiye'nin rekor kırdığını dile getiren Doğan, "Dünya için örnek, ülkemiz için bir rekor. Gerçek anlamda bir devrimdi. Bu dünya için de bir devrimdi. Dünyada böyle afetler sonrasında devletlerin böyle bir yaklaşımı söz konusu değil. Hem konutların erken teslimi hem de geçici iskan şartlarının mükemmele yakın biçimde uygulanması bakımından Van depremi Türkiye'nin gelişmişlik noktasının açık bir göstergesi." dedi.

Depremden sonra VanTürkiye'nin en fazla teşvik alan illerinden biri haline dönüştüğünü söylene Doğan, "VanOrganize Sanayi Bölgesi'ndeki parseller için yüzlerce kişi başvuruyor. 'İnşallah bize çıkar' diye dua ediyorlar. Yeni turizm yatırımları, yeni yeme-içme, okullar, hastaneler yapıldı." ifadelerini kullandı.