Vali Doğan, Depremde Vefat Edenleri Mezarı Başında Ziyaret Etti

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, 2 yıl önce depremde vefat edenlerin kabirlerini ziyaret etti.

VAN 23.10.2013 21:09:23 0
Vali Doğan, Depremde Vefat Edenleri Mezarı Başında Ziyaret Etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, 2 yıl önce depremde vefat edenlerin kabirlerini ziyaret etti.

Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde saat 13.41'de meydana gelen deprem dolayısıyla kentte çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Sabah saatlerinde ölen 644 depremzede için fidan dikimiyle başlayan etkinlikler, Uluslararası deprem sempozyumuyla devam etti. Etkinlikler kapsamında Van AFAD Müdürlüğü'nde, 2011'de saat 13.41'de meydana gelen depremde hayatını kaybeden depremzedeler için 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşuna Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve kurum müdürleri katıldı. Saygı duruşundan sonra depremde çekilen fotoğrafların bulunduğu fotoğraf sergisi gezildi.

DEPREMZEDELER KABRİSTANDA ZİYARET EDİLDİ

Vali Doğan ve beraberindekiler repremde hayatını kaybeden Nuran Kahraman ve iki çocuğunun bulunduğu Akköprü Mezarlığı'nı ziyaret etti. Kabristanda Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua etti. Kabristan ziyaretinden sonra gazetecilere kısa bir açıklama yapan Vali Doğan ilde iki büyük depremi ardarda yaşadıklarını belirterek, depremlerde 644 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Depremzedelerin her biri için ayrı ayrı üzüldüklerini aktaran Doğan, "Ama yurt dışında gelip bize destek vermeye çalışan acımızı paylaşmaya çalışan insanlarda vardı onlarında toprakları bol olsun diyorum. Tabi bunlar acı günler. Hayatın normalleşmesi içinde el birliğiyle bir şeyler yapılması gerekiyor. Devletimiz bu noktada üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdi. 17 bin 480 adet konutu hak sahiplerine teslim etti. Yine köylerimizde EYY modeli ile vatandaşların sıkıntıları giderildi. Ancak afette sadece konutlar değil işyerleri, hayvan barınakları da zarar gördü. Onlarla ilgili yardımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Bu gün bunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Van ilinde afetten zarar gören her bir dersliğe üç derslik ilave edilmiştir. Bu dersliklerin bir bölümü devlet imkanlarıyla bir bölümü de hayırsever vatandaşlar tarafından yapılmıştır. Çok sayıda öğrenci yurdu ile öğretmen lojmanları yapılmıştır. Bunun yanında spor salonları yüzme merkezleri ve öğretmen evleri yapılmıştır. Bunlar devletin ve hayırsever vatandaşların destekleriyle yapıldı." dedi.

Haber: Vali Doğan, Depremde Vefat Edenleri Mezarı Başında Ziyaret Etti