Vali Bilmez: Tekel binası onarılmalı!

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Tekel Binası’nın TOKİ tarafından YİKOB’a devrinin tamamlandığını belirterek, binanın çok kötü durumda olduğunu ve onarılması gerektiğini söyledi.

VAN 22.06.2020 11:15:36 0
Vali Bilmez: Tekel binası onarılmalı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Bilmez, Eski Tekel Binası’nın durumunun önümüzdeki günlerde ele alınacağını belirterek, Tekel Binası için proje hazırladıklarını ifade etti.

“BİNANIN ONARILMASI GEREKİYOR”

   Tekel Binası hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, “Tekel Binası ve yanındaki arsa ile ilgili onun da Valilik bünyesinde bulunan YİKOB’a devri tamamlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnamesi resmi gazetede yayınlandı ve tapuya gelerek işlendi. Eski binanın onarılması gerekiyor. Tekel binası yığma bir yapı ve çok kötü bir durumda. Kurul pandemiden dolayı toplanamadı ancak kurul önümüzdeki ay bir araya gelerek binayı güçlendirelim mi? Binayı nasıl yapabiliriz diye görüşecek. Bundan dolayı biraz gecikti. Ama bina sandığımız kadar sağlam bir yapı değil. Bunun onarımı nasıl yapılabilir ve bunun dışında arkasındaki parsel de ayrı bir parsel. Orası içinde arkadaşlarımız proje çalışıyorlar. Pandemi süreci bunu öteledi” diye konuştu.

MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ
   Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, eski Devlet Hastanesi yerinin Millet Bahçesi olmak şartıyla TOKİ tarafından Van Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildiğini belirterek, millet bahçesinin projesinin hazır olduğunu söyledi.

 “ESKİ DEVLET HASTANESİ’NİN YERİ MİLLET BAHÇESİ OLACAK”
    Eski Devlet Hastanesi’nin yeriyle ilgili bilgiler veren Vali Bilmez, “Eski devlet hastanesinin yerini TOKİ’den tekrar belediyemize aldık. Millet Bahçesi olması şartıyla belediyemize tahsis edildi. Bunu tekrar Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından  projelendirdik. Buranın projesi de yapıldı. Ama pandemiden dolayı bir araya gelinemedik. İnşallah önümüzdeki hafta Ankara’ya gidip Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüşüp bu süreci hızlandıracağız. Orası için süreç devam ediyor” şeklinde konuştu.

Van Bölge Gazetesi:Necat Teyfun