Vali Bilmez: Oturmayacağız, sahada olacağız!

Ardahan Valisi iken son kararname ile Van’a atanan Vali Mehmet Emin Bilmez, Van’da görevine başladı. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği de yapacak olan Vali Bilmez, karlı havada kendisi için hazırlanan karşılama töreninde

VAN 3.01.2019 13:31:58 0
Vali Bilmez: Oturmayacağız, sahada olacağız!
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van’da görevine başlayan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentin genç nüfusuna dikkat çekerek, eğitim ve spor alanında güzel çalışmalara imza atacaklarını vurguladı.

   Konuşmasının başında Van halkına, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun selamlarını ileten Vali Mehmet Emin Bilmez, söz konusu görevde kendisini layık gördüğü için de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

   ŞEHİTLERİ ANDI, GAZİLERE SAĞLIK DİLEDİ

   Van’ın çiçeği burnunda Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, konuşmasında şehitleri anarak, gazilere de sağlık diledi. Vali Bilmez, “Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için görev yapan tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyor ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin çok kıymetli aile bireylerine sağlık ve esenlikler diliyorum. En büyük acıları yaşasa da ayakta kalmayı bilen kadim şehrimiz Van’da, onur verici bir göreve atanmamdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Tarihi ve doğal zenginliği ile yüreği büyük insanların yaşadığı bu topraklarda hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu ve ağır bir sorumluluk gerektirdiğini, bu sorumlulukla hizmet edeceğimi belirtmek isterim. Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 hedefine odaklı, büyüyen bir Van ve Türkiye için yorulmadan çalışıp, hep beraber hedeflerimize odaklanarak şehrimizi en üst seviyelere taşımaya gayret sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

    “ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

   Van halkının daha huzurlu ve müreffeh bir hayat sürmesi için üstün gayret göstereceklerini anlatan Vali Bilmez, ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir’, ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır’ ilkelerini düstur edineceklerini belirterek, bıkmadan, usanmadan, kapısını ve gönlünü Vanlılara açacaklarını dile getirdi.

   İnsanı merkeze koyan, ayrım yapmadan, diğerkâmlık duygularıyla Van’ın geleceğine katkı yapmak için çabalayacağını ifade eden Bilmez, “Bizler iradenin asıl sahibi olan Van halkının hizmetkârlarıyız. Çocuklarımıza, gençlerimize daha yaşanabilir bir Van bırakmak için her türlü gayreti sarf edeceğiz. Vanlı vatandaşlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, muhtarlarımızla, siyasi partilerimizin temsilcileriyle, sivil toplum kuruluşlarımızla, kanaat önderlerimizle, basın ve medya kuruluşlarımızın değerli temsilcileriyle yakın bir iletişim içerisinde olacağız. Önceden başlanmış ve yürütülmekte olan çalışmaların aynı titizlikle takip edeceğiz. Bu kapsamda ilimizin gündeminde olan; Van Çevre Yolu, OSB Lojistik Üssü, Yeni Şehir Stadyumu, Atıksu Arıtma Tesisi, Kent İçi Ulaşım Mastır Palanı ve Hafif Raylı Sistem, Mevcut Katı Atık Tesisinin Rehabilitasyonu ve Yeni Katı Atık Tesisi Yapımı. Yeni Hükümet Konakları ve Emniyet Hizmet Binaları Yapımı, Cazibe Merkezi Programı Kapsamında Başlayacak Yeni Yatırımlar, il merkez ve ilçelerimizin yol, kanalizasyon vb. alt yapı eksiklikleri gibi çalışmaları başlatmak ve başlamış olanları da süratle tamamlamak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

   “SORUMLULUKLARIN BİLİNCİNDEYİZ”

   Vali Mehmet Emin Bilmez, sorumluluk bilincine işaret ederek, “Millete hizmet etmek,  büyük bir onurla birlikte çok önemli sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Bu sorumlulukların bilincinde olarak, yönetimde temel yaklaşımımız eşrefi mahlûkat olan insanı merkeze alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, hesap verebilen, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü bir yönetim olacaktır. Yönetim geleneğimizin önemli bir unsuru olan istişareye açık olacak, sorunları mutlaka taraflarıyla konuşarak, görüşerek çözme gayreti içerisinde olacağız. Makamda oturan değil, daha çok alanda, sahada,  vatandaşımızın arasında olmaya özel önem vereceğiz. Özellikle devletin desteğine ve şefkatine daha çok ihtiyaç duyan şehit aileleri ve gazilerimiz, fakir vatandaşlarımız, kimsesiz-yetim çocuklarımız, biçare kadınlarımız, , engellilerimiz ve yaşlı insanlarımızla bizleri daha çok bir arada göreceksiniz. Ayrıca, nüfusunun büyük bölümü gençlerden oluşan ilimizde, çocuklarımız ve gençlerimiz için özel projeler hayata geçirecek ve onların geleceğe daha umutlu ve güvenle bakmalarına destek olacağız” dedi.

   HER ALANDA HİZMET VE ÇALIŞMA SÖZÜ…

   Vali Bilmez, sözlerine devamla; “Eğitimden sağlığa; güvenlikten ulaşıma; altyapıdan tarıma, ekonomik büyümeye; gençlik hizmetleri ve spordan turizme; sosyal yardım ve hizmetten çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınmaya kadar tüm alanlarda Van ilinin daha ileriye taşınması için var gücümüzle atanmış gibi değil adanmış gibi çalışacağız. Bölgesinin cazibe merkezi olan ilimizi daha yaşanabilir bir marka şehir yapma yolunda sayın milletvekillerimiz başta olmak üzere belediyeler, adli ve askeri kuruluşlar, üniversite,  meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve basın ve medya kuruluşları ile sürekli beraber çalışacak ve Van’ı 2023 Türkiye’sine birlikte hazırlayacağız. İlimizin demografik yapısına bakıldığında genç nüfusun yüksek oranda olduğunu görüyoruz. Gerçekten Türkiye ortalamasının çok üzerinde olan bir genç nüfus var. Genç nüfus denildiği zaman akla ilk olarak eğitim ve spor geliyor. Eğitim konusunda ciddi çalışmalar yürütmek durumundayız.  Arkadan gelen yoğun bir genç nüfus var ve bu genç nüfusun iyi eğitim alabilmesi için eğitime her alandan daha fazla önem göstereceğiz. Van’ımız gelecekte daha iyi noktaya taşımak için bu konuda özel gayret sarf edeceğiz. Spor konusunda da elbette bu genç nüfus bizi yeni yatırımlara ve faaliyetlere yöneltecek. Spora yabancı değiliz. Ben kendim de sporu seven bir kişiyim. Tabi profesyonel futbol doğrudan devletin destekleyeceği bir alan değil. Ancak her alanda spor yapan bir Van için kolları sıvayacağız. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan, kötü emelli kişilerden uzak tutmak için elimizden gelen ne varsa ortaya koyacağız. Ben bir kere yapılanların hakkını teslim etmekten yanayım. Doğu Anadolu Bölgesi’nde Van gibi bir şehrin olmasından ben gurur duyuyorum. Depremde ciddi anlamda hasar gören, yıkılan ilimizin yaralarının sarılması konusunda devletimiz ve hükümetimiz bu güne dek ciddi yatırımlar yaptı. Yaralar çok zaman kaybedilmeden sarıldı. Burada emeği geçen Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet yetkililerimize,  yerel yöneticilerimize, Milletvekillerimize, STK temsilcilerimize ve kanaat önderlerimize teşekkür ediyorum.
Gayemiz, görevimizin sonunda arkamızda hoş bir seda bırakmak olacaktır” dedi.

    Bilmez, Önceki Van Valisi Murat Zorluoğlu başta olmak üzere kentin gelişmesine katkı sunan herkese teşekkür ederek, sözlerini noktaladı.Van Bölge Gazetesi