Vali Bilmez İran sınırında çalışmaları inceledi

Türkiye-İran sınırının 295 kilometrelik sınır hattından gelebilecek tehditleri önlemek için duvar örülüyor. Bu kapsamda İran sınırında hudut güvenliğinin artırılması amacıyla Van'ın İran'la olan 64 kilometrelik sınır?

VAN 10.05.2021 15:59:53 0
Vali Bilmez İran sınırında çalışmaları inceledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Gözetleme kuleleri, kameralarla donatılacak ve hendeklerle desteklenecek duvar sayesinde her türlü terör, kaçakçılık ve yasa dışı geçişlerin önüne geçilecek. Aynı zamanda güvenlik duvarı güzergahında paralel yapılacak yolda sınır birlikleri 24 saat esasına göre devriye atacak.
 Beraberindekilerle birlikte sınırda inceleme yapan Vali Bilmez, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 İran'la olan 295 kilometrelik sınırda daha önce hiçbir fiziki engel sisteminin olmadığını belirten Vali Mehmet Emin Bilmez, “İran ile Van arasında örülecek güvenlik duvarı için çalışmalara hızlı başladık. Sınırda bir taraftan optik kulelerimiz yapılırken, bir yandan da duvar yapımına başlandı. AğrıVan sınırındaki 120 nolu sınır taşından başlayıp 64 kilometrelik kısım 3 etapta ihale edildi. Bu 3 yüklenici firmamız baharın gelmesiyle birlikte şantiyelerini kurup imalatlarına başladılar. İnşallah Kasım 2021 tarihine kadar hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüp duvarı tamamlayacaklar” dedi.
 Teröristlerin sızma girişimleri, düzensiz göçmenlerin geçişi ve kaçakçılığın engellenmesi için duvarın önemine dikkat çeken Vali Bilmez, "Duvarın üzerine ayrıca jiletli tel çekilip, kamera sistemi kurulacak. Buradaki amacımız düzensiz göçmenlerin burayı kullanmalarına engel olmak, kaçakçılar ve en önemlisi de teröristlerin geçişini önlemek. Bu duvar bu 3 tehdit için elimizi rahatlatacak” şeklinde konuştu.
 Beton blokların 3 metre yüksekliğinde olacağını ifade eden Vali Bilmez, şöyle konuştu: "Duvar tek başına sınırı korumayacak. Duvar, sadece sınır birliklerimize yardımcı olacak. Duvara paralel geçen yolda 24 saat devriye gezilecek. Hem kamera sisteminden, hem duvardan, hem de hendekten yararlanılacak. İnşallah bu sınırımız en güvenli sınırlarımızdan bir olacak."
 İncelemelerde Vali Mehmet Emin Bilmez’e Muradiye Kaymakamı Erkan Savar, 6. Hudut Tugay Komutanı Albay İlker Ertuğrul ve ilgililer eşlik etti. Van Bölge Gazetesi Ha