Vali Bilmez: Gölümüz yarışmanın birincisi

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) düzenlediği ‘Dünya Turnuvası’ isimli online yarışmasının birincisi, Van Gölü’nün uzaydan çekilmiş fotoğrafı oldu. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez sosyal

VAN 13.04.2021 19:23:33 0
Vali Bilmez: Gölümüz yarışmanın birincisi
Tarih: 01.01.0001 00:00

NASA, 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapan astronotlar tarafından çekilmiş dünya fotoğraflarının yer aldığı bir yarışma başlattı. Astronot Kate Rubins tarafından 2016 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yörüngesinde dolanırken, dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nün eşsiz bir fotoğrafını çekti. ‘Dünya Turnuvası' isimli online yarışmada Van Gölü'nün uzaydan çekilmiş fotoğrafı, bu kez 4 turda 30 fotoğrafı eledi. Van Gölü, rakibi “Hareket Halindeki Yıldızlar” fotoğrafıyla yarıştığı finalde birinciliği elde etti. Van Gölü fotoğrafının birinci gelmesi kentte sevinçle karşılandı.

Vali Bilmez haberi sosyal medya hesabından duyurarak görevin tamamlandığını ve destek olan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Vali Bilmez sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada: "Görev tamam Alkışlama işareti

Gölümüz yarışmanın birincisi. Oy veren, destek olan herkese şahsım ve Vanlı Hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum." dedi.