Vali Bilmez: ‘Genel durumumuz iyi’

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez: “Vaka sayısı itibari ile iyi illerden biriyiz, tahmin ediyorum önümüzdeki süreçte vaka sayımız daha da azalmış olur. Hastanedeki yatan hasta sayımız da oldukça düşt?

VAN 21.09.2021 17:38:28 0
Vali Bilmez: ‘Genel durumumuz iyi’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan organizasyon ile muhtar buluşmalarına devam eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, geçtiğimiz günlerde İpekyolu ve Tuşba İlçe muhtarları ile bir araya gelmişti. Program çerçevesinde muhtar buluşmalarına devam eden Vali Bilmez, bu kez de Gevaş ilçesine bağlı mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi.   
Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesi Fidanlık Parkında gerçekleşen toplantıya, Vali Bilmez'in yanı sıra, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Genel Sekreter Yardımcıları, Başkan Vekili Danışmanı Sinan Hakan, Gevaş Kaymakamı Hamit Genç, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, bazı kurum temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
Toplantıda ilk olarak genel sekreter yardımcısı Mucip Tapan, 2019 yılından bu yana büyükşehir belediyesi tarafından yapılan çalışmalara dair sunum yaptı. Sunumdan sonra Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, selamlama konuşması yaptı.

“AŞI OLMA KONUSUNDA DESTEK BEKLİYORUZ”
Toplantıda, muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez: “Daha önce muhtarlarımızla bir araya gelmek istiyorduk ama pandemi bütün hayatımızı kısıtladı. Tabi geldiğimiz noktada artık aşı bulundu. Fakat halen aşılamada istenen düzeyde değiliz. Dün iki doz aşı haritası yayınlandı, biz şu an kırmızıyız, turuncu bile değil. Ne olur aşı konusunda o duyarlılığımıza devam edelim. Her muhtarımız 10 kişiyi aşıya gönderirse çok hızlı atlatırız bu süreci. Bu anlamda sizlerden ciddi anlamda destek bekliyoruz" dedi.
Muhtarlığın önemine de değinen Vali Bilmez; “Muhtar, Türkiye Cumhuriyetinde yerel düzeyde önemli bir konumdadır. Dolaysıyla muhtar kamu kurumlarıyla vatandaş arasında köprü olmak zorundadır. Sizlerin dile getirdiği sorunları, arkadaşlarımız not alacaklar ve takip edecekler. İnşallah hep beraber tüm sorunlarımızı halledip güzel bir Van için sizlerin de gayretiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
Muhtarlar ise, mahallelerindeki sorunları dile getirerek, sorunların çözümü konusunda fikirlerini paylaştı.
Toplantının ardından Vali Bilmez tarafından muhtarlara isimli çanta hediye edildi. 

“VAKA SAYILARIMIZDA CİDDİ BİR DÜŞÜŞ VAR”
Muhtarlara hitabının ardından basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van’ın pandemideki son durumuna ilişkin bilgiler paylaştı. 
Pandemi ile ilgili süreci çok yakından takip ettiklerini belirten Vali Bilmez: “Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere ilgili tüm kurumlarımız süreci birebir takip ediyor. 1’inci doz aşıda mavi olduk ama 2’inci doz aşıda daha yüzde 50’lerdeyiz. İnşallah bunu da en kısa sürede mavi yapmak için çabalıyoruz. Ama vaka sayılarımızda ciddi bir düşüş var, şuan bütün okullarımız açıldı, sadece 7 sınıfımızda vaka tespit edildi. Her geçen gün vaka sayılarımız azalıyor. Vatandaşlarımızın hassasiyeti için kendilerine teşekkür ediyorum. 2’inci doz aşı olmayan vatandaşlarımız aşılarını seyyar gezen ekiplerde, çarşı merkezde ve parklarda kurulan stantlarda, aile hekimlerinde ve hastaneler de olabilirler, mutlaka aşılarımızı tamamlayalım. Aşı olmayanların da aşı olmalarını öneriyoruz. Bizim eğitimimiz inşallah bir daha aksamaya uğramayacak, esnafımız bir daha kısıtlamalarla mağdur olmayacak. Van halkı genel anlamda tedbirlere riayet etmektedir ama elimizdeki tek silahımız da aşıdır, aşı konusunda vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Emek veren başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün yetkililere de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

“VAKA SAYIMIZ 1500 CİVARINDA”
“Vaka sayısı itibari ile iyi illerden biriyiz, tahmin ediyorum önümüzdeki süreçte vaka sayımız daha da azalmış olur” diyen Vali Bilmez: “Hastanedeki yatan hasta sayımız da oldukça düştü. Şuan toplam pozitif vaka sayımız 1500 civarında ama geçen ay 8 binlere kadar çıktık. İnşallah vaka sayılarımızı daha da aşağı çekeriz. Hastanede yatan hasta sayımız da tüm il genelinde 200’ün altına indi, genel durumumuz iyi. Eğitimimiz de umduğumuz gibi gidiyor, herhangi bir aksama ve sıkıntımız yok. Öğretmenlerimizde ve öğrencilerimizde korktuğumuz bir vaka durumumuz yok, eğitimimiz de devam ediyor” diye konuştu. 

SINIR HATTINDAKİ ÇALIŞMALAR

Kaçak geçişlerin önüne geçmek için Van’ın komşu ülkelerle olan sınır hattındaki çalışmalara da değinen Vali Bilmez: “Sınırlarımızdaki önlemleri her geçen zaman diliminde daha da artırıyoruz. Ama buna rağmen zaman zaman bir şekilde sınırları geçen, şok evlerde saklanan, talih yollardan geçmeye çalışanlar oluyor. En son Van Gölü’nde şişme botla 60 civarında göçmen, kaçakçılar tarafından karşıya geçirilmeye çalışılırken sahil güvenlik tarafından yakalandı. Bu konuda ben muhtarlarımızın daha duyarlı olmalarını, emniyet, jandarma ve sahil güvenliğe yardımcı olmalarını istiyor, özellikle göl etrafındaki köylerimizin bu konuda  daha duyarlı olması konusunda uyarıyorum” ifadelerini kullandı.
Program daha sonra Fidanlık Parkının gezilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.