Vali Bilmez, gazetecilerle bir araya geldi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilde bulunan yerel ve yaygın basın mensupları ile bir araya geldi.

VAN 10.01.2022 14:11:07 0
Vali Bilmez, gazetecilerle bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte bulunan birçok kamu kurum temsilcisi, parti başkanı, kaymakam, belediye başkanı, STK temsilcileri, gazeteciler ile ilgili mesajlar yayınlarken, Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ise basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.

Edremit Büyükşehir Sosyal Tesisleri’nde yapılan kahvaltının ardından Vali Bilmez gazetecilerle sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

Bazı gazetecilerin anılarını anlattığı toplantıda konuşan Vali Bilmez, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle, kentteki gazetecilerle bir araya geldik. Bugün aynı zamanda İdareciler Günü. Yine idarecilerimizle bir araya geleceğiz. Dünyadaki bütün gazetecilerin gününü kutluyorum” dedi.

Vali Bilmez, gazetecilerin hayatında ‘keşke’lerin az olduğu bir sürecin olmasını temenni ettiklerini belirterek, “İlerideki zamanlarda hayatınızı ve mesleğinizi göz önüne getirdiğinizde, pişman olunan dönemler az ise, keşkeleriniz çok değilse, daha çok mutlu olursunuz. O yüzden hayatımız sadece ‘siyah’ veya sadece ‘beyaz’ renkten ibaret değildir. Ortalarda başka renkler de var. Övgülerde ve yergilerde aşırılık olmamalı. Haberlerimizde buna dikkat etmeliyiz. İnanın bunu yaparsanız, kendinizi çok daha iyi hissedersiniz. Bakın bir dönemler belli bir cenahı savunanların, aradan belli zaman geçtikten sonra, karşı cenaha geçebildiklerini görüyoruz. Rijit ve sivrilikten uzak, toplumu aydınlatan, insanlara haberi en doğru şekilde veren bir pozisyon arzuluyoruz” diye konuştu.

Program, Vali Bilmez ve gazetecilerin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş