Vali Bilmez Erçek’i ziyaret etti

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, son günlerde yaptığı ziyaretler çerçevesinde İpekyolu ilçesine bağlı Erçek mahalle sakinlerini ziyaret etti.

VAN 8.02.2019 17:43:50 0
Vali Bilmez Erçek’i ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Cemil Öztürk, jandarma ve emniyet yetkililerinin de katılımı ile Erçek Mahallesini ziyaret etti.
Erçek Camisinde Cuma namazı kılan Bilmez ve beraberindekiler, daha sonra verilen yemeğe katıldı.  
Yemekte konuşan İpekyolu ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Cemil Öztürk, yaptıkları hizmetlerle ilgili olarak ayrıntılı bilgiler verdi.
Daha sonra konuşan Vali Bilmez, daha önce de Erçek’e geldiğini belirterek, “Bu kez çok daha güzel bir Erçek’le karşılaştım” dedi.
Kayyum yönetimi ile ilgili de görüşlerini açıklayan Vali Bilmez, şunları söyledi:
“Biliyorsunuz, ben de bir kayyumum. Belediyelerin kayyum tarafından yönetilmesi doğru bir şey değildir, iyi bir şey de değildir. Ama bu kayyumluk bir mecburiyetten doğmuştur. Bölgemiz bazı sıkıntılar yaşıyor. Güvenlik açısından sıkıntılar yaşıyor. Sizin seçtiğiniz belediye başkanları kendi iradeleriyle kanunlar çerçevesinde görev yapamadılar. KCK temsilcileri enselerine binip bunlara başka işler yaptırdılar. Devlet mecbur kaldı kayyum atadı. Kayyum çaresizlikten dolayı devlet tarafından atandı. Gönlümüzden geçen, su topraklarda doğmuş, tek amacı halka hizmet olan birisinin belediyeleri yönetmesi… Ben Sırrı Sakık ile de Ahmet Türk ile de Bekir Kaya ile de anlaşırdım, ama belediyeleri örgüt temsilcileriyle yönetmeye çalıştılar, bunların amacı seçmeni memnun etmek olmadı, örgütü memnun etmek oldu.”
Esas sorunun işsizlik olduğunu da anlatan Vali Bilmez, “Bölgede en büyük sorunumuz işsizlik, eğer bunu çözmezsek bütün Van’ın yollarını asfalt yapsak çözüm olmaz. Onun için gençlerimizin çalışabileceği fabrikaların bu bölgede açılması lazım. Birbirimizi sevelim, hiç kimsenin ırkından, ya da anne babasından dolayı ne üstün olma, ne aşağı olma söz konusu değildir. Türklüğüyle gurur duyabilir, Kürtlüğüyle gurur duyabilir. Dini inancıyla gurur duyabilir, ama bu devlet burada yaşayan 82 milyonun devletidir.” diye konuştu.
Yemeğe katılan muhtarların da dikkatlerini çeken Vali Bilmez, “Terörün varlığı ister istemez devletin ororiterleşmesine sebep olur. Memleket bizim, memleketimize sahip çıkalım. Devlet millete hizmet için vardır. Lütuf olarak hizmet yapmıyor. Biz de bu hizmeti getirmek zorundayız. Ama sizden de örgütten uzak durmanızı isteme hakkımız vardır. Eğer muhtar köylüye laf geçiremedim derse, lafını köylüye geçiremeyen muhtar bana ve arkadaşlarıma da laf geçiremeyecek. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum.” dedi.
Yemek ardından Erçek Sürekli Eğitim Merkezi’ni gezen Vali Bilmez ve beraberindekiler daha sonra mahalleden ayrıldı.

Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi