Vali Bilmez'den, Turgut ustaya ziyaret

“SANAYİMİZİN BÜYÜK DEĞERİDİR”

VAN 10.12.2021 12:46:17 0
Vali Bilmez'den, Turgut ustaya ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vali Bilmez, demirci ustası Turgut Vanlı’dan geçmişe dair yaşananları anlatmasını istedi. Eski Van yaşamından ve kültüründen bahseden Turgut usta, önemli konulara değindi. Eski Van’da yaşam, Van kültürü, Van türküleri ve daha birçok konuda hasbihal edildi. Turgut usta hem türkü söyledi hem de Van konulu şiir okudu. 

“TURGUT USTA'NIN EMEĞİNE SAYGI DUYUYORUZ”

Ziyaret ile ilgili konuşan Vali Bilmez, “Van’ın değerleri arasında yer alan Turgut Vanlı’yı ziyaret etmek güzeldi. Ustamız ile Van’ın geçmişini konuştuk. Anlattıkları bir hayli mutlu etti ve bizleri geçmişe götürdü. Böyle emektar ustalarımıza saygı duyuyoruz.” dedi. 

“SANAYİMİZİN BÜYÜK DEĞERİDİR”

Turgut ustanın sanayinin büyük bir değeri olduğunu söyleyen Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Kenan Akalın da, “Turgut ustamıza emekleri nedeniyle büyük bir saygı duyuyoruz. O, sanayimiz için çok kıymetlidir, kendisine her zaman hürmet gösteriyoruz.” dedi. 

VALİ BİLMEZ'E TEŞEKKÜR

Vali Mehmet Emin Bilmez’in, Turgut ustayı ziyaret etmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Akalın, “Turgut ustamıza kıymet veren Sayın Valimizin ziyareti bizleri memnun etmiştir. Kıymetli ziyareti nedeniyle Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.   
Demiri 700-800 derecede ısıtan Turgut usta, ardından şahmerdanda demiri döverek şekil verdi. Çıraklık dönemi hariç tam 63 yıldır demire şekil verdiğini söyleyen Turgut Usta, ziyareti nedeniyle Vali Bilmez’e teşekkür etti.
Zirai tarım aletleri üreten Turgut usta, çalışmalarını sürdürüyor. 

Vali Bilmez'den, Turgut ustaya ziyaret

Vali Bilmez’den demirci ustasına anlamlı ziyaret