Vali Bilmez, Çaldıran'daki mahalle muhtarları ile buluştu

Mahalle muhtarları ile buluşma programlarını sürdüren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bu kez Van’ın Çaldıran ilçesi mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

VAN 15.10.2021 16:25:18 0
Vali Bilmez, Çaldıran'daki mahalle muhtarları ile buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen mahalle muhtarları ile buluşma programlarını sürdüren Vali Bilmez, Çaldıran mahalle muhtarlarını ağırladı. Toplantıda mahalle muhtarları kendi görev alanlarındaki sorunları dile getirirken, ilgili birim yetkilileri de sorunların çözüme kavuşturulması noktasında notlarını aldı. 
Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesi Fidanlık Parkında gerçekleşen toplantıya Vali Bilmez'in yanı sıra, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas. Çaldıran Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, İlçe Belediye Başkanı Şefik Ensari, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Genel Sekreter Yardımcıları, Başkan Vekili Danışmanı Sinan Hakan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürü Hasan Şahna, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan ve muhtarlar katıldı.

“TOPLANTIMIZI, PANDEMİDEN DOLAYI ERTELEMEK ZORUNDA KALDIK”

Toplantıda kısa bir konuşma gerçekleştiren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, mahalle muhtarları ile buluşma toplantılarını 2020 yılında yapmayı planladıklarını ancak pandemi sürecinden dolayı ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.
Muhtarları önemsediklerine vurgu yapan Vali Bilmez: “Normalde bu toplantıyı 2020 yılının bahar ayında yapmayı planlamıştık ama maalesef pandemi sürecinden dolayı bir türlü bir araya gelemedik. Sınırda yapılan çalışmalardan dolayı Çaldıran’a sık sık geldik, taziyelerden dolayı geldik, barışlar için geldik ama böyle bir araya gelme fırsatı bulamadık. Bugün milletvekillerimizle birlikte sizi Van’da misafir ettik” diye konuştu. 
Vali Bilmez’in konuşmasından sonra AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar da, muhtarlara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Gülaçar’dan sonra Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvanlı, belediyenin sunduğu hizmetlere ilişkin bilgilendirmede bulundu. 
Ardından muhtarlar kendi mahalleleri ile ilgili sorunları dile getirdi. Toplantı fidanlık parkının gezilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.