Vali Bilmez, ahırlar konusunu değerlendirdi; 'Halkın desteği önemli'

Van'ın önemli sorunlarından biri olarak gösterilen şehir içindeki ahırlar konusunda, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda önemli kararlar alınmış ve uygulamaya da

VAN 28.08.2020 11:13:49 0
Vali Bilmez, ahırlar konusunu değerlendirdi; 'Halkın desteği önemli'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yapılan toplantıyla, merkez ilçeler olan İpekyolu, Tuşba ve Edremit'te bulunan ahırların kaldırılması, şehrin dışında uygun yerlerde hayvancılık yapılmasının teşvik edilmesi istenmişti. Bu kararın ilçe belediyeleri marifetiyle uygulanmaya başlanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Şehrin içinde, sahillerde ahır olur mu? Ama vatandaşlarımız eğlence merkezlerini binaların altlarına, ahırları ise sahillere yapmış. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Bunun önüne geçebilmek için karar aldık ve şehir içindeki ahırları kaldırıyoruz. Bu konuda beni en çok mutlu eden ise halkımızın gösterdiği destek oldu. Hakikaten halkımız da şehir içinde ahır istemiyor ve bu konuda hayvan sahipleri de başta olmak üzere gösterilen destek bizleri mutlu ediyor. Bu destekler, bizim için çok önemli” dedi.

“...GÖL KENARINA AHIR YAPMAYACAĞIZ!”

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, şehir içindeki ahırlar konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Ahırların sahillere yapıldığını, gölün dibinde ahırın olamayacağını kaydeden Vali Bilmez, Vanlıların yüzünü göle dönmesi gerektiğini ifade etti. Vali Bilmez, “Gölü sahipleneceğiz, kirletmeyeceğiz. Gelip ahırları sahillere yapmayacağız. Van Gölü sahilleri bizim göz bebeğimizdir. Hep birlikte koruyacağız.” dedi.

Şehir içindeki ahırların kaldırılması noktasında başlatmış oldukları çalışmalara büyük destek olunduğunu anlatan Vali Mehmet Emin Bilmez; “Ahırlar konusunda hakikaten Van halkından çok büyük bir destek gördük. Çevre bilinci oluşmuş bir kent, denizle daha çok buluşmak isteyen bir gençlik gördük. Bu da bizi mutlu etti. Bu yönde halkın verdiği destek çok önemli. Elbette ki hep birlikte, kim ki bu kente hizmet ediyorsa destek olacağız ve kim ki bu kente zarar veriyorsa hep birlikte karşısında duracağız” ifadelerini kullandı.

“KENT İLE BİREYİN TALEBİ ÇAKIŞIYORSA...”

Bireylerin taleplerini önemsediklerini, ancak birey ile kentin taleplerinin çakışması durumunda kentin taleplerini öncelemek durumunda olduklarını dile getiren Vali Bilmez; “Kent ile bireyin talebi çakışıyorsa, biz elbette ki kentin talebini öncelemek durumundayız. Evet belki vatandaşımız birkaç hayvan besleyip geçimini sağlamak istiyor olabilir ancak o ahırda beslediği birkaç hayvan bütün bir mahalleyi, bütün bir çevreyi yaşanmaz kılıyorsa buna müsaade edemeyiz. Vatandaşımız gidip şehrin uzağında, daha iyi şartlarda hayvancılık yapabilir ama kent içinde, mahalle arasında bu olmaz” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ ANLAYIŞ GÖSTERİYOR”

Şehir içindeki ahırların yıkılması noktasında vatandaşlardan büyük destekler gördüklerini, bazı vatandaşların kendi ahırlarını kendisinin yıktığını kaydeden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, şunları söyledi; “Bizlere gerçekten kolaylık sağlıyorlar. Zorluk çıkarmıyorlar. Şimdi şehir içinde bulunan ahırlara kaçak yapıdan işlem yapılıyor. Ancak bu konuda sıkıntı çıkaran olursa ilgili çevre maddeleri de uygulanır ve bunların yaptırımı çok daha ağır. El birliği ile kentimizi daha yaşanır hale getirmek için çabalamayı sürdüreceğiz. Bu çabaya destek veren herkese de teşekkür ediyorum.” 

Vali Bilmez, ahırlar konusunu değerlendirdi; 'Halkın desteği önemli'

Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi