Vali Bilmez, 3. doz aşısını yaptırdı

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 3. doz aşısını yaparak, tüm Vanlıları aşı olmaya davet etti.

VAN 3.07.2021 13:31:44 0
Vali Bilmez, 3. doz aşısını yaptırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüsle mücadele kapsamında sağlık çalışanları başta olmak üzere 50 yaş ve üzerindekilere 3. doz aşı uygulanmasına başlandı. Bu kapsamda Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de, 3. doz aşısını yaptırdı.

Türkiye genelinde sağlık kuruluşlarına giden vatandaşlar, hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde de aşılarını olabiliyor. Bu kapsamda Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de, Van İl Sağlık Müdürlüğü’nde kurulan stantta 3. doz aşısını yaparak, herkesi aşı olmaya davet etti.

Aşı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, “3. doz aşımı oldum. Daha önce 2 doz sinovac, 3. dozumu ise biontech oldum. Bütün hemşehrilerimizi aşı olmaya davet ediyorum. Hastanelerimizde, aile hekimlerinde, aile sağlık müdürlüklerinde gidip aşı olabilirler. Parklarda, bahçelerde, caddelerde de dolaşan gezginci ekiplerimize aşı sırası gelmiş hemşehrilerimizi, aşı olmaya davet ediyorum. Son 1-1,5 yılda Türkiye’nin pandemi açısından en iyi ili konumundaydık. Aşılamada ise maalesef bunu söyleyemiyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılama oranı, Türkiye ortalamasının çok üzerinde olmasına rağmen, yaş düştükçe aşı oranımız düştü. Aşı olmayan tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Bizim kentimiz, hizmet sektörünün yoğun bir ticari kültürü var. Esnafımız çok zor durumda. Hayatın bir daha kısıtlamaya gitmemesi, hayatin biran önce normale dönmesi için, esnafımıza olan saygımız için aşı olmalıyız. Sağlık emekçileri, aylardır çocuklarına sarılamadılar. Gece-gündüz nöbet tuttular. Yıllık izinlerini dahi kullanamadılar. Sağlık çalışanlarına olan saygımızdan dolayı ne olur aşı olalım. Aşı sıramız geldiğinde gidip aşı olduk. Bugünde 50 yaş üstü kontenjanından 3. doz aşımızı olduk. Emin olun, hiçbir acı hissetmedim. Normal zamanlarda olduğumuz iğnelerden daha hafif olduğunu söyleyebilirim. Bu arada aşıyı yapan arkadaşımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Bilmez’in 3. doz aşısını Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Büşra Tapan Soğanda yaptı.

Vali Bilmez’den sonra Van İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu da 3. doz aşısını yaparken, aşı olmayan bazı basın mensupları da aşı yaptırdı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz