VAKFE Derneği'nin çalışmaları sürüyor

Merkezi Van'da bulunan VAKFE Derneği, maddi ve manevi hizmetlerini sürdürüyor. Dernek Başkanı Mehmet Akif Açışlı, özellikle gençlerin yanlış yollara sapmaması, doğru istikamette yol alması adına gayret gösterdiklerini dile getirdi.

VAN 17.11.2021 10:09:57 0
VAKFE Derneği'nin çalışmaları sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

2019 yılında milletin derdini kendine dert edinen ideal ve gayret sahibi bir grup gönüllü ile derneği kurduklarını belirten Başkan Açışlı, hiçbir teşekkül ve oluşumun şubesi olmadıklarını söyledi.

Vakfe Derneği'nin hayırlı işlere hız verdiğini söyleyen Başkan Açışlı, "Derneğimiz, özellikle gençlerin ümitsizlik kaplı dünyalarında ümit tohumları çatlatmak için gayret sarf ediyor. Ülkenin tamamında ve özellikle Van'da son 5 yılda artan misyonerlik faaliyetlerine, gençlerin dünyasını darmadağın eden Deizm belasına, içine düşeni cehenneme taşıyan Ateizm ateşine, Kur'an'dan sapan sahte din anlayışına, Peygamberin(ASV) sünnetini hafife alan sapıklığa, Hayatı süflî - nefsî arzulara hizmetten ibaret sayan kör bakışa, Vicdan erimişliğine, Kalp katılığına, zorbalığa, zulme, vefasızlığa, fikren karşı koymak ve karşı koyacak gençlerin yetişmesine yardımcı olmak için Vakfe Derneği gönüllüleri iş başında olmaya devam ediyor. Kur'an-ı Kerim'in hakikatlerini, Peygamberimiz (ASV)ın sünnetini, sosyal medya platformlarından gönüllere - ruhlara sunan sohbetlere devam etmektedir. Dernek merkezinin binlerce kitaptan oluşan kütüphanesi okuma sevdalılarına hizmet sunuyor" ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GİYİM YARDIMI

Vakfe Derneği'nin; kış mevsiminin gelmesi ile geçen yıl yaptığı gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerini giydirmeye devam ettiğini vurgulayan Dernek Başkanı Mehmet Akif Açışlı, "Üniversite öğrencilerini, Kur'an kursu öğrencilerini, fakir çocukları ve gençleri bu imkândan yararlandırmaya gayret sarf ediyoruz" dedi. Vakfe Derneği geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde hayırsever personelin öncülüğünde kurulan ve ihtiyaç sahibi hastalar ve hasta yakınlarına yardım sağlayan Minik Hayaller Çocuk Mağazasına elbise ve ayakkabı yardımı yaptı. Bu anlamlı yardımdan memnun kalan ilgililer ise derneğimize Teşekkür Belgesi ve Plaket sunarak minnetlerini belirttiler" dedi.

Yardımlarının ve çalışmalarının sadece Van ile sınırlı kalmadığını belirten Açışlı, aynı zamanda Hakkâri, Muş, Ağrı gibi çevre illerde de çalışmalarda bulunduklarını pandemi sürecinin de normale dönmesiyle daha da farklı alanlarda çalışmalarının artması için gayret gösterdiklerini anlattı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş