Vaka sayıları artıyor!

Bir süre önce ülke genelinde 5 bin rakamlarına kadar inen koronavirüs vaka sayıları yeniden 10 binin üstünü gördü.

VAN 27.07.2021 10:08:29 0
Vaka sayıları artıyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Uzmanların tüm uyarılarına rağmen maske, mesafe ve hijyen konularında tedbirlere tam anlamıyla uyulmadığı gözlenirken, aşı çağrılarına rağmen bazı illerde de istenilen oranda aşılanma rakamlarına henüz ulaşılamadı. Van da, koronavirüs aşılamasında şuanda istenilen seviyede değil. Durum böyle olunca, Türkiye genelinde vaka sayılarının en çok olduğu iller arasında Van da yerini alıyor. Bir zamanlar, ülke genelinde en az vaka sayısıyla dikkatleri üzerine çeken Van, şuanda da en çok vakanın olduğu illerden biri durumuna geldi. Yetkililer, bu durumun aşılması için aşılamanın daha da artması gerektiğine işaret ederek, vatandaşları koronavirüs aşısı olmaya davet ediyor.
Bir süre önce koronavirüs vaka sayılarının 5 bin civarına düştüğü ülke genelinde, yeniden vaka sayıları yükselmeye başladı. 10 bin rakamlarının üstünü gören vaka sayılarının, daha da artması bekleniyor.
Kurban Bayramı nedeniyle milyonlarca insanın yer değiştirmesi, temas gibi durumların vaka sayılarına nasıl etki edeceği ise önümüzdeki günlerde netliğe kavuşacak. Ancak beklenti, vaka sayılarının artacağı yönünde.
Vaka sayılarının kontrol altına alınması ve hastalığın yenilmesi için ciddi bir aşılama çalışması yapılıyor. Ancak bazı illerde aşı konusunda istenilen seviyelere henüz ulaşılmış değil.
Van’da da aşılamada yüzde 50 oranı aşıldı ancak henüz Van bu konuda kırmızı kategoride. Vaka sayıları bakımından ilklerde yer alan Van’da yetkililer vatandaşları, vakit kaybetmeden aşı olmaya davet ediyor. Aşılama oranının artması ile birlikte vaka sayılarında da düşüş olacağı ve hastalığın bu şekilde yenileceği vurgulanıyor.
Ayrıca maske ve mesafe konularında da uyarılarını sık sık tekrarlayan uzmanlar, bu konuda son dönemde yaşanan gevşemeye dikkat çekiyor. Virüsün henüz bitmediği ve yayılımını sürdürdüğünü dile getiren uzmanlar, aşı ile birlikte maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka riayet edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi