VAHATÜDER'in çalışmaları sürüyor

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Van'ın İran gibi çok önemli bir ülke ile komşu olmasının avantajını iyi kullanmaları gerektiğini dile getirdi. Tunçdemir, geçtiğimiz ay İran'

VAN 27.10.2016 18:31:50 0
VAHATÜDER
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Zafer Tayfur

            Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATÜDER) olarak geçtiğimiz ay Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteğiyle İran'ın Urumiye, Tebriz, Hoy ve Salmas kentlerine bir çalışma gezisi düzenlediklerini anlatan Abdullah Tunçdemir,"Bizim amacımız İran gibi bir ülke ile her anlamda iyi geçinmek ve bu kentin turizm ve ekonomisine katkıda bulunmaktır" ifadelerini kullandı.


      "TURİZM PASTASINDAN PAY ALMAYI ARZULUYORUZ"
       Ambargo sonrası İran'daki turizm pastasından çok önemli bir payı almayı arzuladıklarını ifade eden Tunçdemir, İran ile ilişkileri daha da ileriye götürmenin çalışmalarını yaptıklarını söyledi.


             İran'ın çok önemli kentleriyle komşu olduklarının altını çizen Tunçdemir, "Yegâne amacımız turizmi geliştirmek. Bunun içindir sık sık sivil toplum örgütleri ve diğer inisiyatifler İran'la olan bu diyalogu sıklaştırmalı. İlişkileri sıcak tutmak gerekir. Vanlıyı turizmciyi en kötü günlerde ayakta tutan İran pazarıydı. Bunun kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Hem ülke olarak hem Van olarak İran pazarını önemsiyoruz. Gezilerde İran'ın kentlerindeki işadamları ile sürekli sıkıntıları masaya yatırdıklarını anlatan Tunçdemir, "Biz yapabileceklerimiz hedeflerimizi ortaya koyduk. Başta Van'a en yakın il olan Hoy'da başlayıp diğer komşu kentlerde ziyaretlerimizi sürdürdük. Kapıköy'ün karşısının yani İran tarafının acilen yol köprü donatılarının tamamlaması önemlidir. Bu konuda çalışmalar yapacağız. Binlerce insanın giriş çıkış yaptığı bir kapının erken saatte kapanması bir ayıptır. Bununla ilgili de girişimlerimiz olacak. Kentimizde turizm faaliyetleri yaparken hep ulusal ülke menfaatlerini düşündük. Önümüzü kısa, orta ve uzun vade de görmezsek turizmde hedeflediğimizi başaramayız. Onun için ufaktan başlayıp ulusal ve uluslararası bir yapıya ulaşacağız" dedi.


           İranlıyı Van'a getirmek için yıllarını verdiklerini ifade eden Tunçdemir, söz konusu ülkeyle olan ilişkiyi daha da ileriye götürmek istediklerini söyledi. 
           İran'daki acente temsilcilerinin de çeşitli istekleri olduğunu belirten Tunçdemir, Van'da otel ve diğer işler için online bir sistem kurulmasını istediklerini belirterek, "Otel ve transferlerin online yapılmasını istiyorlar. Bu sistemi kurabilirsek problemlerimiz de büyük ölçüde sonuçlanır. Zira çok farklı fiyatlarla karşılaşılıyor. Bu yapılırsa tüketicinin de işine yarayacak. Turizmci arkadaşlarımızla ne yapabiliriz, ne eksiklikler var, bunları konuşup çözüm arayışı içinde olacağız. İki ülkede yeni bir dönem söz konusu. İşte bunu biz turizmciler olarak fırsata çevirmek amacındayız. Bizce de en büyük sorunlardan bir tanesi kapının yol ve erken kapanması sorunudur. Sürekli kullanılmalı veya süre uzatılmalıdır. Bununla ilgili çalışmalarımızı derinleştireceğiz" dedi.