VAGÖP’ün yeşil alan ısrarı sürüyor

Van Gönüllüleri Platformu (VAGÖP) üyeleri, Van’daki yeşil alan ihtiyacını dile getirmek üzere yeniden bir araya geldi. Toplantıda, televizyonlar aracılığıyla da duyarlılık oluşturulması kararlaştırıldı.

VAN 21.02.2019 23:36:33 0
VAGÖP’ün yeşil alan ısrarı sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

TOKİ tarafından önce satış listesine alınan, tepkiler üzerine ise listeden çıkarılan eski Van Devlet Hastanesi yerinin yeşil alan olarak kalması için bir süredir sosyal medya üzerinden ve çeşitli girişimlerle etkili olmaya çalışan VAGÖP üyeleri, her Salı olduğu gibi geçen Salı günü de konuyla ilgili olarak Kardeşler Çayevi’nde altıncı kez bir araya geldi. 

DİLEKÇELER İMZAYA AÇILDI
Burada, eski Van Devlet Hastanesi’nin yerinin yeşil alan olarak imar planına dâhil edilmesi talebiyle Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu İlçe Belediyesi’ne yazılan dilekçeler imzaya açıldı. 
Eksik olan imzalar da tamamlandıktan sonra dilekçeler her iki belediye yetkililerine teslim edilecek.

BAKAN KURUM’A DOSYA

VAGÖP tarafından geçtiğimiz hafta Van’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a da, aralarında eski Devlet Hastanesi yerinin de olduğu Van’ın korunması gereken yeşil alanlarına ilişkin bir dosya sunulmuştu.

TELEVİZYON PROGRAMLARINA KONU EDİLECEK
Van’ın yeşil alan sorunu platform tarafından televizyonlarda da gündeme getirilecek.

Salı günü yapılan toplantıda bu yönde de kararlar alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, akademisyen, gazeteci, yazar, çevreci, mimar gibi üyesi bulunan platformu temsilen bir ekip, kendi alanlarındaki aktarımlarla televizyon kanallarında da özelde eski Van Devlet Hastanesi yeri, genelde de Van’ın temel yeşil alan sorunu konusundaki görüşlerini dile getirerek duyarlılık oluşturacak.

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi