Vagiad'dan Partilere Sağduyu Çağrısı

Van Gıdacılar ve İş Adamları Derneği (VAGİAD) Başkanı Veysel Dikici, son günlerde ilde yaşanan araç taşlama ve darp olaylarını üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “Tüm siyasetçilerimiz özellikle bu günkü seçim konjo

VAN 19.03.2014 19:41:02 0
Vagiad
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gıdacılar ve İş Adamları Derneği (VAGİAD) Başkanı Veysel Dikici, son günlerde ilde yaşanan araç taşlama ve darp olaylarını üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “Tüm siyasetçilerimiz özellikle bu günkü seçim konjonktüründe fevkalade hassas bir şekilde sağduyulu olmalı” dedi.

Bir otelde düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen VAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Dikici, 6 ay önce 38 kurucu üye ile kurulan derneğin her geçen gün büyüdüğünü belirterek, Van ekonomisine yön veren potansiyel gıdacılarınçoğunun derneğe üye olduğunu söyledi. 750 çalışanı ve 645 araçla Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki çoğu illere gıda pazarlama konusunda hizmet verdiklerini ifade eden Dikici, “Derneğimizin kuruluşundaki asıl amaç, Van ilimizin sosyal ve ekonomik çıtasını yükseltmek ve bu amaç için Van’daki diğer toptancı arkadaşları da yanımıza alarak istihdamı maksimuma yükseltmektir. Bunun yanında tüm gıdatoptancılarının bir araya getirerek daha kullanışlı bir toptancılar sitesi oluşturmaktır” dedi.

Bölgedeki siyasi çekişmelerin ekonomiyi direk etkilediğini vurgulayan Dikici, “Son zamanlardaki barış süreci, ilin ekonomisine olumlu yönde etki yapmış ve organize sanayide ciddi olarak yatırım talepleri doğurmuştur. Tüm siyasetçilerimiz özellikle bugünkü seçim konjonktüründe fevkalade hassas bir şekilde sağduyulu olmalı. Seçimin demokratik bir şekilde sorunsuzca yapılabilmesi için çalışmalıdırlar. Seçim meydanlarındaki hitap tarzlarından ve telaffuzlarından halk ve işadamları olarak oldukça rahatsızız. Tüm siyasi parti liderleri ve yöneticileri, halkı ayrıştırıcı ve çatışmalara sürükleyici demeç ve söylemlerden kaçınmalıdır. Özellikle bölgemizdeki hassasiyetler göz önünde bulundurularak tüm partiler seçmenlerine açık ve net sağduyu çağrısı yapmalıdır. Geçen hafta ilimizdeki araç taşlama ve darplarını üzüntüyle karşılıyor, bunu yapanları şiddetle kınıyoruz. Bizler işadamları olarak seçimlerin, demokratik ve özgürce oy kullanabilen bir ortamda geçmesini diliyoruz. Çünkü bölgemizde yatırım yapmayı düşünen birçok işadamı hemşehrimizle batılı işadamları arkadaşımız bölgeye yatırım yapmak istiyorlar. Bölgenin kaderiyle oynamamak lazım” şeklinde konuştu.