Uzun süredir tartışılıyordu, karar alındı

Uzun süredir, “çift yön mü olsun?”, “tek yön olarak mı kalsın?” tartışmalarının yapıldığı İskele Caddesi için karar verildi.

VAN 27.11.2017 09:55:40 0
Uzun süredir tartışılıyordu, karar alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Alınan kararı Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, tweetter hesabından duyurdu. Vali Zorluoğlu; “Halkımızın talebi üzerine, İskele Caddemizi çift yönlü trafiğe açma kararı aldık. Hayırlı olsun” dedi. İskele Caddesi'nin çift yön olması gerektiği yönünde esnafların taleplerini Vali Zorluoğlu'na aktarma imkanı bulduklarını belirten Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da, twetter hesabından Vali Zorluoğlu için; “VanTso olarak sizlere müteşekkiriz. Duyarlılık ve çözümde gösterdiğiniz yaklaşım unutulmayacaktır.” derken, VANTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman ise; “Bir çok konuda olduğu gibi İskele Caddesinin çift yön olması için bizleri sabırla dinleyip kurmaylarını harekete geçiren Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” dedi. Cadde esafı da, alınan karardan memnun.
Uzun süredir tek yön olan ve bu nedenle çift yön olması konusunda cadde esnafının ciddi taleplerinin olduğu İskele Caddesi ile ilgili karar verildi. Tek yön olması cadde esnafı tarafından eleştirilen ve “İşlerimiz yok. Caddenin tek yön olması bu caddeyi işlevsiz bırakıyor” eleştirilerinin yapıldığı ve çift yön taleplerinin dile getirildiği cadde ile ilgili, son olarak Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ile Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman da, esnafın beklentilerini Vali Zorluoğlu'na aktardı.
Cadde ile ilgili kararı Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zorluoğlu twetter hesabı üzerinden açıkladı. Zorluoğlu; “Halkımızın talebi üzerine, İskele Caddemizi çift yönlü trafiğe açma kararı aldık. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullanırken, sosyal medya üzerinden birçok destek mesajı geldi. VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, twetter hesabından Vali Zorluoğlu için; “VanTso olarak sizlere müteşekkiriz. Duyarlılık ve çözümde gösterdiğiniz yaklaşım unutulmayacaktır.” derken, bir başka mesajda ise; “Valimiz Sayın Zorluoğlu'na şehrimizin yatırım ortamını etkileyen konuları aktarma imkanı bulduk. Zaman ve mekan farkı gözetmeksizin gösterdiği ev sahipliği etkileyiciydi. Teşekkürler Van’ın Valisi...” ifadelerini kullandı. VANTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman'ın da; “Bir çok konuda olduğu gibi İskele Caddesinin çift yön olması için bizleri sabırla dinleyip kurmaylarını harekete geçiren Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” dediği twetterda, caddenin çift yön olması nedeniyle birçok teşekkür mesajı da paylaşıldı.  

 

ESNAFLAR MUTLU
Caddenin çift  yön olacağı yönündeki kararın açıklanması en çok da cadde esnafını mutlu etti. Duygularını gazetemizle paylaşan esnaflar, “Uzun süredir caddenin çift yön olması gerektiğini söylüyorduk. Çünkü caddenin tek yön olması buradaki esnafı adeta bitirmişti. Şimdi caddenin şeniden canlanacağını umut ediyoruz. Bu konuda alınan karardan dolayı Valimiz Murat Zorluoğlu'na teşekkür ediyoruz” diyorlar.

 

ESNAFLAR GAZETEMİZE KONUŞTU
Alınan kararı gazetemize değerlendiren İskele Caddesi esnafının görüşleri ise şu şekilde;

 

“VAN KAZANACAK”
Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu Sahibi Yusuf Konak; “Özellikle Sayın Van Valimize bu konuda çok teşekkür ediyorum. Valimiz olağan üstü bir haber ve müjde verdi bizlere. Bu, çok mükemmel bir iş oldu. Dünyanın en uzun caddelerinden olan İskele Caddesi'nin tek yönlü olması Van için büyük bir kayıptı. Burası inlerin - cinlerin top oynadığı bir yer olmuştu. Bu cadde karanlığa bürünmüş ve ötekileştirilmişti. Bu anlamda çok büyük bir imza kampanyası başlatmıştık Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde. Birkaç defa girişimlerimiz oldu. Buradan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Necdet Takva’ya da teşekkür ediyorum. Bbüyük bir özveri ile çalıştı ve önceki valimizle de bunu birçok kez gündeme aldık, ricada bulunduk. Bu cadde Türkiye’nin göz bebeği ve dünyanın ikinci en uzun caddesi ama maalesef böyle yalnız kalmıştı. Önceki akşam Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu çok büyük bir müjde verdi cadde esnafına. Kendisini kutluyoruz, teşekkür ediyoruz. Sizleri de kutluyorum, Van basınının da bunda çok büyük emeği oldu. Bu cadde hepimizin. Nasip olursa bu caddenin görseli değişecek, yeni projeler uygulanacak ve şehrimizin bir kazanımı olacak. Sahile kadar yürüyüş bandı olacak ve benzeri yenilikler uygulanacak. Caddenin çift yön olma kararının peşinden çok güzellikler gelecek. Bunda emeği geçen herkesi, Van TSO başkanı ve ekibini, Sayın Valimizi tekrar tekrar kutluyor ve teşekkür ediyorum. İskele Caddesinin çift yönlü olmasının hiç şüphesiz burada bulunan esnafa katkısı çok büyük olacak. Kısacası Van kazanacak.”

 

“İŞLERİMİZE ETKİSİ OLACAK”
Destan Otomotiv Sahibi Taner Güldağlı; “İskele Caddesinin çift yönlü olması bizim için inşallah iyi olur diye düşünüyoruz. Yani burada oto yıkama ve bakımı yapıyoruz, gelen müşterilerimiz araçlarını bırakıp yürüyerek çarşıya çıkmak zorunda kalıyordu. Çünkü cadde tek yönlüdür. Çift yönlü olduktan sonra çarşıya doğru araç gideceği için, insanlar en azından araçlarını burada bırakıp başka bir araçla çarşıya çıkabilecekler. İşlerimize etkisi muhakkak olacak ve tahminimce yüzde 20-25 gibi bir etkisi olur. İnşallah bu karar tüm halkımıza ve esnafımıza hayırlı olur.”

 

“CADDENİN ÇİFT YÖN OLMASI İÇİN İMZA TOPLAMIŞTIK”
Berra Giyim Sahibi Nergiz Gönülkayman; “İskele Çaddesinin çift yönlü olması için bir çalışma yapılıyordu. Bunun için de bir imza kampanyası başlatılmıştı ve biz de burada yer alan bir esnaf olarak bize düşen imzayı atmıştık. Caddenin çift yönlü olması bizim için daha iyi olacak çünkü gelen müşterilerimizin genelde sıkıntısı araçlardan dolayı oluyor. Genelde bize gelen müşterilerimizin hep şikâyet ettiği konu ulaşım sıkıntısıydı. Caddenin çift yönlü olması hem bizim için hem de gelen müşteriler için çok iyi olacak. Şuan işlerimiz normal ama caddenin iyileştirilmesinden sonra gelen ve giden araçlar olacağı için bizim işlerimizde de bir artışın olmasını bekliyoruz. Teşekkür ediyoruz.”

 

“ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Cafe Joy Sahibi Bülent Uslu; “Cafe Joy Van Şubesinin sahibiyim. Bir esnaf olarak şunları söyleyebilirim; kesinlikle çok sağlıklı bir karar oldu bu. Öncelikle buradan Sayın Valimize ve bu işi üstlenen bütün yetkili arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bayağı uzun bir zamandır bu konuda hep taleplerimiz olmuştu, sağ olsunlar Van TSO da, diğer kurumlar da bu konuda bize hep yardımcı oldu. Uzun zamandır beklediğimiz bir haberdi bu ve Sayın Vali Beye bu konuda özellikle çok teşekkür ediyorum. Bu durumun işlerimize de çok etkisinin olacağına inanıyorum.” / Özel Haber: Mürsel Öner / M.Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi
porno