Uzmanlardan çiftçilere 'proje' bilgilendirmesi

Van Tuşba Ziraat Odası tarafından bir süredir odada gerçekleştirilen çiftçi bilgilendirme faaliyetleri sürüyor.

VAN 19.11.2021 11:52:41 0
Uzmanlardan çiftçilere 'proje' bilgilendirmesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hükümet tarafından 2022 yılı tarım sezonu kapsamında açıklanan Kırsal Kalkınma Projeleri için bilgilendirme çalışmaları sürüyor.
Projeler hakkında bilgi edinmek isteyen çiftçiler, bağlı bulundukları ziraat odalarına ya da Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerine giderek uzmanlardan bilgi ediniyor.

TUŞBA’DA ZİYARET TRAFİĞİ ARTTI

Tuşba Ziraat Odası, çiftçilerin en fazla konuyla ilgili bilgi edinmek için ziyaret ettiği oda oldu.
Gevaş, Edremit, İpekyolu, Tuşba, Gürpınar gibi ilçelerde tarımla uğraşan çiftçiler odayı ziyaret ederek Bakanlık tarafından son yayınlanan projeler hakkında bilgi ediniyor.

ÇİFTÇİ ZİYARETLERİ

Önceki gün de, en geniş arazilere sahip oldukları için ‘önder çiftçi’ olarak adlandırılan bir grup çiftçi, Tuşba Ziraat Odası’na ziyarette bulundu.
Ziyarette bulunan Tuşba ilçesine bağlı Gedikbulak Mahallesi önder çiftçilerinden Ahmet Gürbüz, Alaköy Mahallesinden Seracettin İçgüleç, Muhittin İçgüleç ve Alabayır Mahallesinden Musa Çelenk’e projeler hakkında bilgiler aktarıldı. 

ODA BAŞKANI ÖZGÖKÇE DE YER ALDI
Çiftçilerin bilgilendirme faaliyetlerine Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe de dâhil oldu.
Çiftçilere, odanın tarım uzmanları ve Özgökçe tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan Kırsal Kalkınma Projeleri hakkında detaylı bilgiler aktarıldığı, çiftçilerin de yaşadıkları sorunları oda yetkilileri ile paylaştığı öğrenildi.  Özel Haber: Adil HARMANCI

Uzmanlardan çiftçilere 'proje' bilgilendirmesi