Üzal: Sigortalarınızı Van dışında yaptırmayın!

Van Sigortacılar Derneği Başkanı Şükrü Üzal, birçok vatandaşın sigortalarını il dışında yaptırdıklarına dikkat çekerek, “Şu an ilimizde TOBB’a kayıtlı 138 tane meslek gurubu arkadaşımız var. Bunlar Van ve ilçelerinde hizmet

VAN 27.05.2019 14:54:20 0
Üzal: Sigortalarınızı Van dışında yaptırmayın!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye geleninde olduğu gibi Van’da da “Sigortacılık Haftası” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Van’da etkinlik gerçekleştiren bir sivil toplum kuruluşu da, Van Sigortacılar Derneği oldu.

Van Sigortacılar Derneği Başkanı Şükrü Üzal, hafta nedeniyle gerçekleştirdikleri etkinlikler ile sigortacılık mesleği ve Van’daki durumu hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

OKULLARDA BİLGİLENDİRME 

Hafta nedeniyle çeşitli okullarda sigortacılık hakkında öğrencilere bilgi aktardıklarını ve bazı hediyeler sunduklarını belirten Üzal, şu bilgileri verdi:
“Sigortacılık Haftası ülkemizde 2013 yılından bu yana kutlanıyor. Biz de hafta dolayısıyla dernek olarak ilimizde çeşitli aktivitelerde bulunduk. Ticaret Odası’yla birlikte 4 tane ilkokulumuzu ziyaret edip, onlara sigortacılık hakkında bilgi verdik. Aynı zamanda yaz tatilinde yararlanmaları için tez kitabı armağan ettik. Oda tarafından kalem ve kumbara dağıtımı yapıldı.”

ÖĞRENCİLERİN STAJYERLİK PROBLEMİ 

Okullardaki etkinlik sırasında öğrencilerin bazı sorunları hakkında bilgi sahibi de olduklarını ifade eden Üzal, şunları söyledi:

“Gevaş Meslek Yüksekokulunu da ziyaret ettik. Bankacılık, sigortacılık öğrencileriyle soru-cevap şeklinde sohbet ettik. Öğrencilerimizin bir kısmı da staj yeri bulamadıklarından şikâyet ettiler. Biz de sigortacı arkadaşlarımızdan rica ettik, onlara o imkânı da sundular.” 

“AVRUPA’NIN GERİSİNDEYİZ”

Üzel, sigortacılıkta Türkiye’nin bulunduğu noktayı da değerlendirdi. 
Sigortacılıkta Türkiye’nin geride bir seyir izlediğini belirten Üzel, şöyle dedi:
"Avrupa ülkelerine nazaran sigortacılıkta biraz daha gerideyiz. 2018 verilerine göre ülkemiz genelinde 54.6 milyon TL sigortacılık yapılan bir poliçe var, bu da ortalama olarak 10 milyar dolar etmektedir. Gelişmiş Avrupa ülkelerine göre onda bir  oranındadır. Biz sigortacılar bu bilinci daha geniş çevreye yayarsak ülkemizdeki sigortalık oranı çok daha yükselecektir, çünkü sigortacılık, milli gelire en büyük katkısı olan bir meslek gurubudur. Sigortacılığın biraz daha geniş çevrelere yayılması için ilkokuldan başlanıp, ders olarak verilmelidir.”

 “SİGORTANIZI İL DIŞINDA YAPTIRMAYIN!”

Meslekteki sıkıntılara değinen Üzel, vatandaşlara il dışında sigorta yaptırmama çağrısı yaptı.
Bu konuda hem kendilerinin hem de Van ekonomisin olumsuz etkilendiğini belirten Üzel, şunları kaydetti:
“Mesleki sıkıntılar ülkemizin genelinde olduğu kadar ilimizde de var. Şuan ilimizde TOBB’a kayıtlı 138 tane meslek gurubu arkadaşımız var. Bunlar Van ve ilçelerinde hizmet vermektedir. Buna rağmen, birçok tacirimiz sigortalarını il dışında yaptırıyor, bu da bizi hakikaten çok üzüyor. Sigortalarını Van’da yapmaları durumunda ilimize faydalı olacağını bilmeleri gerekmektedir. O yüzden diyorum ki, sigortacınız daima yanınızda olmalıdır, sigorta poliçesi Van’da kesildiği zaman müşterisi olduğunuz sigorta acenteleri her zaman yanınızda olacaktır. Sigorta, sigortacıdan alınmalıdır, çünkü sigortacı 7/24 sizin yanınızda olacaktır.”    
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi