Uyuşturucuya karşı kollar sıvandı

Adı çokca uyuşturucu ile anılan Başkale ilçesinde uyuşturucu ile mücadele için kollar sıvandı. İlçede, uyuşturucunun insan sağlığına verdiği zararlara dikkati çekmek amacıyla 5 bin broşür, poster ve el ilanı ilçe genelinde dağ?

VAN 12.05.2016 11:46:02 0
Uyuşturucuya karşı kollar sıvandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Başkale Belediyesinde kurulan Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonunca "Başkale'de Uyuşturucuya Hayır" sloganıyla yürütülen çalışma kapsamında madde bağımlılığıyla ilgili anne - babalara ve liseli öğrencilere yönelik 5 bin broşür, poster ve el ilanı dağıtıldı.

Başkale Belediyesi ekipleri çarşı merkezindeki kahvehaneleri tek tek dolaşarak broşür dağıtıp bilgilendirmelerde bulundu. İlçe merkezinin bir çok farklı noktasına da asılan "Uyuşturucuya Hayır" posterleri ile de anne ve babaların çocuklarını uyuşturucudan uzak tutması istendi. 
Ekipler ayrıca ilçede bulunan Kız Meslek Lisesi ve Çok Programlı Liseyi de ziyaret etti. Liselerde 'Bağımlılık Yapıcı Maddeler ile Mücadele' başlıklı broşür dağıtan ekiplere eşlik eden belediye sosyoloğu da, bağımlılık yapan maddeler hakkında bilgiler verdi. 
'Madde kullanan kişi nasıl anlaşılır?', 'Madde kullanımında en önemli nedenlerin başında neler geliyor?', 'Fiziksel, toplumsal ve ruhsal etkileri' ve 'Bağımlılık yapıcı maddelerin insan vücudunda oluşturdukları etkiler'n yer aldığı broşürü alan öğrenciler belediyeye teşekkür etti.
Belediye Uyuşturucuyla mücadele komisyon üyeleri ayrıca ilçenin kırsal ve merkezi mahallelerini dolaşıp iş yeri ve evlere broşür dağıtarak bilgilendirmelerde bulundu.
Uyuşturucu kullanım yaşının 12'ye kadar indiğini ve son dönemde bonzai adı verilen uyuşturucu maddenin yayılımı ve kullanımında artış yaşandığını söyleyen komisyon üyeleri bu verilerin ülke geneli olduğunu ve Başkale'ye de yansıdığını söylediler. Özellikle ailelerin uyuşturucu konusunda çok fazla hassas davranmaları gerektiğini vurgulayan komisyon üyeleri; "Bu konuda en fazla yük ailelerimize düşüyor. Uyuşturucuya bulaşan çocuklarımızı en kısa sürede kurtarmamız ve hiç bulaşmamış çocuklarımızı da bu konuda sürekli uyarıp uzak durmasını sağlamamız gerekiyor" dediler. 
Uyuşturucu ile mücadelede belediye olarak ellerinden gelen bütün imkanları seferber edeceklerini belirten komisyon üyeleri; "Başkale Belediyesi uyuşturucuyu ilçede bitirecek" dediler.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -