Uyuşturucuya karşı bilgilendirme etkinlikleri

Van’da, “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” dolayısıyla düzenlenen bir dizi etkinlikle uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekildi.

VAN 26.06.2021 12:14:50 0
Uyuşturucuya karşı bilgilendirme etkinlikleri
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. 

AFİŞLEME YAPILDI

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere kalabalıkların en fazla oluştuğu bölgelerde afişleme çalışmaları yapıldı.
Billboardlara, görsellerle desteklenen, uyuşturucu kullanımının yol açtığı zararlarla ilgili bilgi içeren afişler asıldı.  

KURUM ZİYARETLERİ

Etkinlikler kapsamında dernek yetkilileri, kentteki ilgili kurumları da ziyaret etti.
Bilgi veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, Van Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tarık Kuşman, Van Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Nevzat İnanç, İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Ercek ile İpekyolu Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü M. Ali Salem’i ziyaret ettiklerini söyledi.
Diğer kurumları da ziyaret edeceklerini belirten Turğut, “Bu ziyaretlerimizde koordineli çalışmaların önemini ve danışanlarımızın sorunlarını kurum idarecilerine anlattık” dedi.

YEMEKTE BULUŞTULAR

Gün dolayısıyla Hayatın Renkleri Solmasın Derneği’nin danışmanlığını üstlendiği hastalar yemekte buluşturuldu.
Sohbet havasında geçen yemekte konuşan Sosyolog Osman Turğut, tüm kesimleri madde kullanımı ve kaçakçılığı konusunda duyarlı olmaya çağırdı. 
Turğut, “Bizi sağlığımızdan eden sigara dahil her tür uyuşturucu maddeden lütfen uzak duralım. Kullananları uyaralım” diye konuştu.