Üye karmaşası skandalı!

Van'da birçok BDP'linin kendilerinden habersiz olarak AKP'ye üye yapıldıkları iddia edildi.

VAN 15.02.2013 11:45:17 0
Üye karmaşası skandalı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

BDP İl Yönetimi, Van´da 118 parti üyesi ve çalışanının gizlice AKP üyesi yapıldığını iddia ederek, seçmenlerini duyarlı olmaları konusunda uyarırken, AKP üyesi yapıldıklarını söyleyen BDP´liler de, suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

AKP Van İl Başkanlığının aktif BDP üyelerinin de aralarında bulunduğu 118 kişiyi haberleri olmadan partilerine üye yaptıkları ortaya çıktı. Parti üyeliği için ıslak imzalı bir başvuru ile, TC Kimlik numarası, anne kızlık soyadı gibi özel bilgilerin verilmesi gerekiyor. Konu ile ilgili araştırma yapmak isteyenler Yargıtay´ın internet sitesinde yer alan sorgulama linki sayesinde herhangi bir siyasi partiye üye olup olamadıklarını öğrenebiliyor.

"İNSANLAR KENDİ TERCİHLERİ DIŞINDA BİR PARTİYE ÜYE
YAPILAMAZ"

Van´da 118 kişinin partilerinin üyesi ve gönüllü çalışanı olduğunu belirten BDP Van İl Yöneticisi Agit Ararat, daha önce de Batman´da da aynı durumun yaşandığını söyledi. Ararat; “Arkadaşlarımız AKP´ye üye yapılmış. Konu ile ilgili gerekli yasal başvuruları yapacağız. Zaten bir kişinin iki partiye birden üye olması yasal olarak mümkün değil. Böyle gizlice kendilerinden habersiz arkadaşların başka bir partiye üye yapılması durumunda hakkını araması gerekiyor. Bu yapılan hak gaspıdır. İnsanlar ancak kendi tercihleriyle bir partiye üye olur. AKP bunu sık sık yapıyor. Sonuç itibariyle bizim partimizin üyesi ve çalışanı olup da AKP´ye gizlice üye yapılan arkadaşlarımız gerekli yasal başvuruları yapacak. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Haberi olmadan AKP Özalp İlçe Teşkilatına üye yapıldığını söyleyen BDP çalışanı Şerafettin Candemir, arkadaşlarıyla birlikte sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Ben BDP çalışanıyım. İlçemizde bir çok aktif parti çalışanı gizlice AKP´ye üye yapılmış." diye konuştu.

“İSTEĞİNİZ DIŞINDA ÜYE YAPILDIYSANIZ..”

 Eğer vatandaş sorgulama sonucunda, haberi olmadan herhangi bir siyasi partiye üye yapıldığı sonucuna ulaşırsa, bunu iptal ettirmek için şu işlemlerden birini yapması gerekiyor;
* İlgili Parti Genel Merkezine başvuru ile
* Noter aracılığı ile düzenlenen istifaya ilişkin belgenin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna ait 312 425 99 65 – 417 33 37 no’lu faksa iletilmesi ile
* İlgilinin şahsen, kimliği ile birlikte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna başvurarak istifa dilekçesi vermesi halinde, istifaları işleme alınıyor.
Haber: Oktay Candemir