UYDU TALEBİ

Kablo hırsızları iş yaptırmıyor Van Kalesi yanında bulunan Kültür Park içindeki prefabriklerde çalışma yürüten Van Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Çevre Koruma Kontrol Şube Müdürlüğü ile Evlendirme Daire

VAN 24.06.2015 13:52:02 0
UYDU TALEBİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

2011 yılında meydana gelen depremden sonra binası kullanılamaz hale gelen Van Belediyesi, Van Kalesi yanında Kültür Park içinde yapılan prefabriklere yerleşti.

Uzun süre burada çalışma yürüten belediye daha sonra Perihanoğlu İş Merkezine taşınırken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Çevre Koruma Kontrol Şube Müdürlüğü ve Evlendirme Dairesi ise, prefabriklerde kalmayı sürdürdü.

KABLO HIRSIZLARI ÇALIŞTIRMIYOR

Deprem nedeniyle yerinden olan bu üç birimin prefabriklerde yaşadığı çalışma sıkıntısının yanı sıra 4 yıldır bir başka sorun daha yaşıyor, o da, kablo hırsızları…

Telekom tarafından internet bağlantısı için döşenen yer altı kabloları, her seferinde hırsızlar tarafından sökülerek çalışmalar sekteye uğratılıyor. 
En fazla bir ay düzgün çalışabilen bu üç birimin bünyesindeki 20 teknik servis, günlerce eli kolu bağlı oturuyor.

BAKIR HIRSIZLARI!

Yaşadıkları sıkıntıyı gazetemize anlatan Park ve Bahçeler Müdürü Şeref Demir, işlerinin sürekli aksadığını belirterek, şunları söyledi:

"Telekom aylarca süren uğraşlarla kabloları Erzurum'dan getirtip döşüyor. Ama bir ay sonra bakıyorsunuz, kablolar uçmuş, yok. Arka mahalleden birileri çekici ile kabloları söküp götürüyor. Bakır pahalı ya, her halde onun için götürüyorlar. Bir türlü bunun önünü alamıyoruz. Üzerine asfalt dökün dediler, öyle yaptık bu da çare olmadı, ne yapacağız biz de bilemiyoruz."

İŞLER ANA BİNADA GÖRÜLÜYOR

Aksayan çalışmaları belediyenin ana binasında hal ettiklerini belirten Demir, şöyle devam etti:

"İnternet olmayınca tüm birimler arası diyalog da kopuyor. Yazışmalar, haberleşmeler, bilgilendirmeler, raporlar, vs. Böyle olunca da aksayan tüm işlerimizi ana binada hal ediyoruz. 20 teknik servis var burada tümü işlerini öyle hal ediyor. Tabi bu sırada araç sorunu çıkıyor, kilometrelerce uzaktaki bir yere gidip iş çözmeye çalışacaksınız, zaman sorunu var, gecikmeler, şunlar bunlar derken işlerimiz çok aksıyor."

UYDU TALEBİ

Konuyu birkaç kez Telekom yetkilileri ile görüştüklerini ve uydu üzerinden internet talebinde bulunduklarını ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Bunun için de bize en az 10 tane abone olması gerektiğini söylediler. Biz de burada üç birim varız. Diğer 7 aboneyi nereden bulalım? Ayrıca internetin olmadığı sıralarda da bizden internet ücreti alınıyor. Buna da anlam vermiş değiliz."

TEMEL SORUNLAR

Peyzaj Mimarı Ömer Faruk Aytin de, internet yokluğundan dolayı yaşanan sıkıntıları şöyle sıraladı:

"Her şeyden önce ürünlere bakamıyoruz. Fiyat araştırması yapamıyoruz. Mail alamıyoruz. Faks alamıyoruz. Programların güncellemelerini yapamıyoruz. Zorunlu olarak işleri ana binada çözmeye çalışıyoruz. Bu sırada da araç, yol, şu bu gibi sorunlarla karşılaşıyoruz."

SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Gazetemize konuşan Van Türk Telekom Müdürü Abdulselam Kılıç da, kabloların sürekli çalındığını doğrulayarak, "Bir-iki gün içinde yeniden bağlayacağız. Evet, her seferinde parçalayıp götürüyorlar. Bazı önlemler aldık ama olmadı, bakalım artık daha farklı önlemler almaya çalışacağız."
Kılıç, uydu sistemi olsa bile bağlantı kablolarına yine ihtiyaç duyulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı