Uslu: Turizmi bütün aylara yaymamız lazım

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, Turizm Haftası etkinlikleri için program hazırlandığını belirterek, “Aslında turizmi bir haftaya, ya da bir aya sığdırmak yanlış bir terim, turizmi bizim bütün aylara yaymamız lazım.” de

VAN 12.04.2022 11:40:03 0
Uslu: Turizmi bütün aylara yaymamız lazım
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde Turizm Haftası dolayısıyla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve kentteki paydaşlarla birlikte kutlama programı hazırlandı. 
Bir hafta sürecek kutlamalarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

“TURİZMİ BİR HAFTAYA SIĞDIRMAK YANLIŞ…”

Turizm Haftasıyla ilgili bilgi veren Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, “Turizm Haftası 1983 yılından bu yana Türkiye’de her sene 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmaktadır. Aslında turizmi bir haftaya, ya da bir aya sığdırmak yanlış bir terim.” dedi.
Turizmin bütün aylara yayılması gereken bir konu özelliğinde olduğunu ifade eden Uslu, “Van özeli için söylüyorum; bizim turizmi bütün aylara yaymamız lazım. Farklı destinasyon noktaları, o ilin sahip olduğu turizm potansiyeli, gastronomiyle alakalı, doğayla alakalı bütün bileşenlerin bir arada olduğu belli disiplinler çerçevesinde ilerlediği, bu konumuyla kenti daha ileriye taşıyacak ve turizmde hak ettiği noktaya getirebilmek için turizmi bizim bütün aylara yaymamız lazım.” diye konuştu.

“TURİZM ZENGİNLİĞİMİZİ TANITMAMIZ LAZIM” 

Bir kentin turizm değerinin özel mülkiyet olamadığını, bir miras olduğunu, bu nedenle korunup tanıtılması gerektiğini ifade eden Uslu, şöyle devam etti:
“Bunda da yılda bir sefer bir hafta yapılacak olan turizm etkinlikleri kapsamında biz daha çok insanların ilgisini bu alana çekmek istiyoruz. Günümüz şartlarında artık her şey çok hızlı bir şekilde gelişiyor, değişiyor. Van olarak, kent olarak buna ayak uydurma mecburiyetimiz vardır, çünkü sahip olduğumuz bu zengin potansiyelin bir başka ülkede ya da bir başka ilde olması durumunda gelinecek noktayı da çok iyi biliyorum. O açıdan bizim Van’a yapacağımız en büyük katkı, sahip olmuş olduğu zenginliği dünyaya tanıtmak. Çünkü kültür bir mirastır, bizim malımız, bizim mülkümüz değil, bizim görevimiz bugün sahip olduğumuz bu değerlere sadece bir bekçilik yapıp onu en iyi şekilde geleceğe taşımak. Onu dünyanın hizmetine sunmak, pazarlamak, bu bizim en büyük sorumluluğumuz ve görevimizdir." 

“MASTIR PLANI OLMALI”

Turizmde ilerleme sağlanması için belli bir mastır planının olması gerektiğini belirten Uslu, bu yönde müdürlük olarak yaptıkları bazı çalışmalardan örnekler verdi.
Yapılan çalışmaların bir de çıktısının olacağını, bu doğrultuda çalıştay hazırlıklarının olduğu aktaran Uslu, şu bilgileri verdi:
“Bu bakış açısıyla Van’da turizm açısından biz uzun vadede yapılacak olan çalışmalar neticesinde Van’ın kısa, orta ve uzun vadelerde bir mastır planının, eylem planının olması için şu anda çalışmalar yapıyoruz. Birçok sektörle bir araya geldik. Kültür Turizm Sanat ve Medya Buluşmaları adı altında 6’ıncı toplantımızı  gerçekleştirdik. Bayram sonrası hızlı bir şekilde bunu tamamlayıp 2-3 günlük bir çalıştayla da sonlandırıp artık kentin kısa, orta ve uzun vadede yapması gereken çalışmaları belli bir disiplinler çerçevesi içinde bunu belge haline getirip insanların hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bunu sadece Van kenti için değil Van’ın etrafındaki diğer illerde de öncülük edecek bir potansiyele sahip olduğundan dolayı mutlak surette bunu oturtup kente kazandırmamız lazım.”

TURİZM HAFTASI PROGRAMINA DAİR 

Van’da bu yıl Turizm Haftası dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinliklere dair de bilgi veren Uslu, şunları kaydetti:
“Bu yıl yapılacak çalışmalara baktığımızda 15 Nisan ile 22 Nisan tarihleri arasında bir etkinlik programı çıkarttık. Bunu sayın valimize de arz ettik. Bu programı yaparken Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden de destek aldık. Saat 10.00’da sayın valimizi ziyaret edeceğiz. Vali beyi ziyaret ardından Akdamar Adası gezilecek. Konferanslar yapılacak. Belli aralıklarla Müze gezileri gerçekleştirilecek. Fotoğraf sergi yarışmaları yapılacak. Bunun yanı sıra Büyükşehir ile ortaklaşa, onların da desteğini alarak şehir merkezinde yaklaşık 30 tane billboard ve raketlerde turizm haftasının kutlanmasıyla ilgili afişleme yapılacak. Afişler bastırdık, o afişlerin basımı dün itibariyle gerçekleştirildi. Kentte turizm haftasının kutlanacağıyla ilgili insanların dikkatini çekmek için zaman zaman bu tür görselleri de ön plana çıkaracağız.”
Özel haber: Adil Harmancı