Uslu: Amacımız, Van Müzesi’nin görünürlüğünü artırmak

Van Urartu Müzesi Müdürü Erol Uslu, müzede düzenlenen ‘Artvin Kent Belleği: Taşınmaz Kültür Varlıkları’ konulu sergiye ilişkin olarak “Bu sergi çalışmasındaki amaç hem Van Müzesi’nin görünürlüğünü artırmak hem de farkl?

VAN 23.12.2021 11:11:36 0
Uslu: Amacımız, Van Müzesi’nin görünürlüğünü artırmak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Urartu Müzesi’nde “Artvin Kent Belleği:  Taşınmaz Kültür Varlıkları” konulu serginin açılışı gerçekleştirildi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dr. Öğr. Üyesi Osman Aytekin’nin sorumluluğunda gerçekleştirilen sergiye Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de katıldı.
Artvin iline ait 30 adet tescilli 
taşınmaz kültür değerinin yer aldığı sergi 29 Aralık 2021 tarihine kadar açık olacak.

“PANDEMİYE RAĞMEN SERGİ…”

Müzede düzenlenen sergilerle ilgili bilgi veren Van Urartu Müzesi Müdürü Erol Uslu, “Van Müzesi pandemiye rağmen 2021 yılı içerisinde 3 adet geçici sergi çalışması düzenlemiştir. Çağdaş müzecilik anlayışı kapsamında Van Müzesi’nin daha canlı ve farklı etkinliklerle farkındalığını ortaya koymak amacıyla bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.” dedi.

ÜCRETSİZ ZİYARET EDİLEBİLECEK

Söz konusu serginin bir hafta boyunca ücretsiz olarak ziyarete açık olacağını ifade eden Uslu, “Sergi çalışması, 22-29 Aralık 2021 tarihleri arasında Van Müzesi Geçici Sergi Salonunda ziyaretçilerini ücretsiz olarak bekliyor olacaktır. Sergi kapsamında farklı temalarda 30 adet tescilli taşınmaz kültür varlığının fotoğrafı kullanılarak, Artvin ilinin geçmişi ile bugününün bir değerlendirilmesi yapılmak istenmiştir.” diye konuştu.

SERGİDEKİ AMAÇ 

Artvin ilinin Van Urartu Müzesi’nde tanıtılıyor olmasının amacına ilişkin de bilgi veren Uslu, şunları söyledi:
“Bu sergi çalışmasındaki amaç hem Van Müzesi’nin görünürlüğünü artırmak hem de farklı illerdeki kültür varlıklarının iller arasında bilinirliliğini güçlendirmektir. Anadolu topraklarında yer alan tüm taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarımız bizim tarihi geçmişimizin birer belgesi niteliğindedir. Bu kapsamda değerlendirildiğinde ülkemizdeki farklı kültür kalıntılarının birbiri ile olan ilişkilerini ortaya koymak adına güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz.” 

2022 ETKİNLİKLERİ

Müzede etkinlikler 2022’de de sürecek.
2022 yılında da müzede değişik etkinlikler yapmayı hedeflediklerini ifade eden Müze Müdürü Erol Uslu, “Van Müzesi olarak 2022 yılında da farklı temalarda birden fazla etkinlik düzenlemeyi hedeflemekteyiz.” diye kaydetti.

Uslu: Amacımız, Van Müzesi’nin görünürlüğünü artırmak

Haber: Adil HARMANCI