'Urartu’dan Avrupa’ya Melodiler'

Bir takım ziyaretler gerçekleştirmek ve Edremit Toplum Merkezi temel atma törenine katılmak üzere Van’a gelen Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Edremit Toplum Merkezi temel atma töreninden sonra Edremit

VAN 29.06.2019 18:06:07 0
'Urartu’dan Avrupa’ya Melodiler'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası ( Van TSO) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından; kültürel mirası tanıtmak, Van Gölünün bilinirliliğini artırmak, Van Gölü havzasının bölge için önemine vurgu yapmak amacıyla Akdamar Adasında “Urartu’dan Avrupa’ya Melodiler” temalı konser düzenlendi. 
Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ve Van AB Bilgi Merkezi ortaklığında düzenlenen “Urartu’dan Avrupa’ya Melodiler” temalı konsere  Vali Mehmet Emin Bilmez, Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu Başkanı Büyükelçi  Christian Berger, Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye’nin 20 farklı kentinden gelen  Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Yöneticileri, çeşitli kamu kurum ve kuruluşların amirleri ve temsilcileri, bazı STK temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASINI TAKVA YAPTI
Yoğun katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ve katılımcılara teşekkür ederek açılış konuşmasını yapan ev sahibi Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yaptığı kısa konuşmasında günün anlam ve önemine dair şunları söyledi; “1 Nisan 2005 tarihinden bu yana biz Avrupa Birliği ile birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz ve odamız bünyesinde bilgi merkezi marifetiyle her yıl önemli ve şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl da, böylesi bir etkinlikte bir araya gelmiş bulunuyoruz ve çok kıymetli misafirlerimizle bir aradayız. Özellikle sayın büyükelçi ve saygı değer eşleri, delegasyonun 20 ildeki temsilcilerinin burada olmasının bu yıla kattığı çok farklı bir anlam da var, onlar da hoş geldiler, şeref verdiler. Bu etkinlikte katkısı olan çok değerli katılımcılar var. Saygı değer büyükelçi Christian Berger’e, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonundaki partnerlerimize, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine, 2 gündür ilimizde bulunan ve 20 ilden gelmiş Avrupa Birliği Merkezi koordinatörlerine, saygıdeğer Valimize, Gevaş Kaymakamımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığına ve İl Müdürümüze, Van Emniyet Müdürlüğüne, Gevaş Belediye Başkanımıza ve ekibine, TEDAŞ İl Müdürlüğümüze, Akdamar Taşıma Tekneleri Kooperatifine ve burada bulunarak bizleri yalnız bırakmayan sizlere çok teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, hoş geldiniz şeref verdiniz."

“BURASI DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ”
Akdamar Adasında düzenlenen “Urartu’dan Avrupa’ya Melodiler” temalı konserin proje ortağı Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise konuşmasına, Van’a olan hayranlığını belirten şu cümleleri kurarak başladı; “Burası dünyadaki en güzel şehir olmakla kalmıyor aynı zamanda dünyanın en güzel noktası. Sayın Vali, Sayın Kaymakam, Sayın Ticaret Odası Başkanı, müzik ve kültür dostları burada sizlerle birlikte olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Buradaki birlikteliğimiz aynı zamanda bir kültür birlikteliği, bunun sembolü zaten kültür bizi birleştiren şey, müzik anlayışımız, kültür anlayışımız bizi birleştiren şey. Umuyorumki bu akşamki gibi bir çok etkinliğimiz daha olacak, ben aynı zamanda çok uzun yıllardır bizlerle birlikte çalışan ve bu tür etkinliklerde birlikte çalışan Avrupa Birliği Bilgi Mekezlerine teşekkür etmek istiyorum. Aslında biraz önce söylediğim şeyi yapıyorlar, yani Avrupa’ya, Avrupa Birliğine ve Türkiye’ye, birlikte olmanın ne anlama geldiğini gösteriyorlar. Ve umuyorumki sadece Van’daki bilgi merkezlerine değil, tüm Türkiye’deki bilgi merkezlerinin davetlerine icabet edeceksiniz. Çok teşekkür ederim, hepinize iyi akşamlar, güzel bir konser diliyorum."

“KENTİMİZE VE BÖLGEMİZE TÜRKÜLER YAKIŞIR, DOSTLUK YAKIŞIR, KARDEŞLİK YAKIŞIR...”
Son olarak konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ise şunları söyledi; “Bu müzik şöleninde bizi buluşturan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve ekibine, Avrupa Birliği Delagasyonuna teşekkür ediyorum. Kentimiz tarih boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve bir çok uygarlığın izlerini taşıyan bir bölge. Kentimize ve bölgemize türküler yakışır,halaylar yakışır, dostluk yakışır, kardeşlik yakışır, barış yakışır, hoş görü yakışır. İnşallah bu akşamki konserimizin de bu anlayışa hizmet edeceğine inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, sahnede görev alacak tüm sanatçı arkadaşlarımıza hem şahsım hem Van halkı adına teşekkür ediyorum. Konserimizin birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, dostluğumuza vesile olmasını diliyorum, hepinize saygılar sunuyorum."
Konuşmaların ardından, Akdamar Adası'nda düzenlenen "Urartu'dan Avrupa'ya Melodiler" temalı konserde sahne alan Anka Müzik Topluluğu; Türkçe, Kürtçe, Arapça, Farsça, İspanyolca, İngilizce, Yunanca, İbranice, Latince ve Ermenice dillerinde şarkılar seslendirdi. 10 farklı dilde söyleyenen şarkılarla, dinleyiciler keyifli bir gece yaşadı. Konser sonunda ise Büyükelçi Berger ve katılımcılar, birlikte halay çekti.
Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi