Urartu Der'den, madde bağımlılığının önlenmesi seminerleri…

Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği (Urartu-Der) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak, dokuz ayrı okulda bin öğrenciye madde bağımlılığının önlenmesine dair seminerler verdiklerini söyledi.

VAN 2.04.2018 16:08:47 0
Urartu Der
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği (Urartu-Der) tarafından Van'ın İpekyolu İlçesi'ne bağlı dokuz lisesinde, madde bağımlılığının önlenmesine yönelik seminerler düzenlendi.

 


     Gazetemize açıklamalarda bulunan ve bin öğrenciye verilen seminerlerin oldukça faydalı geçtiğini anlatan Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği (Urartu-Der) Yönetim Kurulu Başkanı M.Nuri Kıpçak, "İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından kabul edilip desteklenen (Madde Bağımlılığının Önlenmesi) isimli projemizin ön faaliyetleri bağlamında farkındalık yaratmak maksadı ile yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve de İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesi ve de destekleri ile İpekyolu ilçemizde bulunan liselerimizde okuyan genç öğrencilerimizin yaşamlarını kötü yönde etkileme olasılığı bulunan  (tütün, alkol, uyuşturucu, teknoloji v.b.) madde bağımlılıkları hakkında bilgilendirme ve mücadele seminerlerimizi gerçekleştirdik. Madde bağımlılıklarına karşı en etkili mücadele, bu konularda bilgi ve bilinç sahibi olmakla mümkündür şiarı ile bizlerde gençlerimizin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesini ciddi anlamda önemsemekteyiz. Bu bağlamda projemize işbirliği anlamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün uygun gördüğü kurum personellerinden aile ve psikoloji danışmanı rehberlik öğretmeni Şahabettin Keve'yi görevlendirerek katkıda bulunmuştur. (27.02.2018 / 29.03.2018) tarihleri arasında (Erek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde (150) Şehit İsmail Öztürkçü Anadolu Lisemizde (90) Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde (120) Bostaniçi Anadolu Lisemizde (60) Nene Hatun Mesleki ve Anadolu Lisemizde (130) Pakistan Türkiye Dostluğu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde (120) Van Anadolu İmam Hatip Lisemizde (180) Van Atatürk Anadolu Lisemizde (90) Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisemizde (60) öğrenci olmak üzere toplamda (1.000) öğrencimize madde bağımlılıklarının önlenmesine yönelik bilgilendirme ve de bilinçlendirme mahiyetli seminerlerimizi hamd olsun sorunsuz bir şekilde tamamlayabildik" dedi.

 


     Kıpçak, önümüzdeki zaman diliminde derneklerindeki eğitim salonunda eğitim programları sayesinde, bağımlılık yaratan etkenler, bağımlılık yapıcı maddeler hakkında gençlere genel bilgiler verileceğini söyleyerek, "Gençlerimizin boş zamanlarını  eğlence ve oyun merkezlerin de geçirmeleri yerine kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerde geçirmelerine vesile olabilmek adına, projemize işbirliği bağlamında katkı sunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'müzün bünyesinde bulunan spor tesislerine ve kültür merkezlerine gençlerimizi yönlendirerek buralarda uygulanan sportif ve kültürel faaliyetlere katılımlarına vesile olarak gençlerimizin madde kullanımı ya da madde bağımlılığı  gibi sorunlar ile karşılaşmamaları bağlamında katkıda bulunabilmeyi umuyoruz. Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği olarak madde bağımlılığı ile ilgili yerel ve de ulusal ölçekte verdirilen tüm mücadelelere bizler de her anlamda destek olacağımızı önemle belirtiyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimizin faydasına yürüdüğümüz bu yolda yüce rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah. En derin muhabbetlerimiz ile sevgi ve de saygılarımızı sunuyoruz" dedi.