Ünlü Ressam Kirillova’nın sergisi Van’da sergilendi

Van’ın İpekyolu İlçesi’nde bulunan Atatürk Sanat Galerisi’nde ünlü Ressam Tatiana Kirillova’nın resim sergisi sergilendi.

VAN 2.03.2022 19:40:42 0
Ünlü Ressam Kirillova’nın sergisi Van’da sergilendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

   İpekyolu Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında sanata ve sanatçıya yönelik desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

   Her hafta ulusal ve yerel ressamların eserlerini İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde sergilenmesine ev sahipliği yapan belediyeye bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bu kez de kapılarını Ünlü Rus Ressam Tatiana Kirillova’ya açtı.

    Ressam Kirillova, “Buraya davet edildiğim için bu sergiyi burada açtığım için çok mutlu oldum. Özellikle bir kaç eseri Van’a özgü yaptım. Aynı zamanda ilk defa Van’a geldim. Burada bulunmaktan çok mutlu oldum. Umarım resimleri beğenirsiniz. Özellikle bu zor zamanlarda sanatla uğraşmak çok önemli.  Ben sanatçı olarak eserlerimde barış ve güzel bir dünya mesajı vermeye çalışıyorum.  Bir sanatçı olarak benim görev ve sorumluluklarım arasında güzel ve olumlu şeyler yer alıyor. Umarım bu sergiye gelen herkes hayata benim çizdiğim resimlerden bakar.  Bu serginin adı “Geniş Bir Anın Akışı”  sergiye ismini de  Ahmet Hamdi Tanpınar’ın şiirinden ilham alarak verdim. Ünlü şair şiirinde “Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında, yekpare geniş bir anın parçalanmaz akışında” diyor. Bence sanat bizi kendimizle yüzleştiriyor. Biz kendimize dönüyoruz. Sanat bize dostluk nedir, aşk nedir, insana dair bir çok konuda fikir veriyor. Ben Dünya’da barış istiyorum. Sanat bize bu noktada yardımcı olsun umut verelim birbirimizle dost olalım” şeklinde konuştu.

   Resim sergisinin açılışında, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Sait Çakırtaş, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürü ve İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Dr. Semra Gümüş, İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmettin Akarslan ve birçok sanatsever bulundu.

  Serginin, 01-07 Mart 2022 tarihleri arasında İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde sergileneceği belirtildi.