Umut Der: Yasal Zeminde Zulme Devam Edilecek

Van Umut Işığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Eren, MEB`in bu gün yayımladığı kılık-kıyafet yönetmeliğine tepki göstererek bu yönetmelikle yasal zeminde zulme devam edileceğini belirtti.

VAN 27.11.2012 23:23:18 0
Umut Der: Yasal Zeminde Zulme Devam Edilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bakanlar Kurulu kararıyla hazırlanan ve Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kılık kıyafet yönetmeliğinde başörtüsünün yasaklanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
"Var Olan Zulme Devam Edilecek"
Konuyla ilgili İlke Haber Ajansına açıklama yapan Van Umut-Der Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Eren, kılık kıyafetle ilgili değişikliklerin yapıldığını ancak, başörtüsüyle ilgili herhangi bir değişikliğin olmadığını belirtti. Eren, "Bu gün Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığının kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin son haline baktık. Geçmişle hemen hemen aynı olan yönetmelikte Özellikle sorun olan ve binlerce öğrenciyi mağdur eden, etmeye devam eden başörtüsüyle ilgili herhangi bir değişikliğin olmaması, var olan zulme devam edileceği anlamına geliyor." dedi.
 
"Bu Sorun Göz Boyamalarla Çözülmez"
Eren, hükümetten bu noktada beklentilerin olduğunu ancak hayallerinin tekrar suya düştüğünü belirterek, "Bu noktada yıllardır sıkıntı yaşayan Müslüman halkımızın beklentisi bir daha boşa çıkmış ve beklentiden öteye geçmemiştir. Dolayısıyla önümüzdeki aşamalarda yine bu zulümlerin işlenmeye devam edileceği aşikârdır. Bizim yetkililerden beklentimiz bu soruna bir an önce çözüm getirmeleridir. Bu sorun göz boyamalarla yani sadece Kur`an dersinde başlarını örtüp diğer derslerde başörtüsünü çıkarması gibi komik kararlarla çözülemeyecek." İfadelerini kullandı.
 
Yeni kılık kıyafet yönetmenliğinde başörtüsü sorununun çözülmesini beklediklerini ifade eden Eren, "Kendi kızım da aynı sıkıntıyı yaşıyor. Bu yönetmenlikle adeta yasal zeminde zulme devam edilecek. Bu Müslüman halkın hükümete olan güvenini de sarsacaktır." şeklinde konuştu.(Murat Dalgın-İLKHA)