ÜMMET BİLİNCİ'ne DAVET.!

Yasin Asma

VAN 13.05.2018 12:42:18 0
ÜMMET BİLİNCİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

.... 
"Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar." (Al-i İmran Suresi, 103) 
....
"Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah'tan korkup-sakının; umulur ki esirgenirsiniz."(Hucurat Suresi, 10)
.... 
"Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir." (Enfal Suresi, 46) 
.... 
"İnkar edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur." (Enfal Suresi, 73)
.... 
Ve haklarına tecavüz edildiği zaman, birlik olup karşı koyanlardır." (Şura Suresi, 39)
.... 
"Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak cehd edenleri (mücadele edenleri) sever.(Saff Suresi, 4)
.... 
Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız." (Hz. Peygamber aleyhisselam) 
. 

---------------------------------------------------------------------- 
. 
ALİ BULAÇ, MUSTAFA ISLAMOĞLU, NUREDDIN YILDIZ VB ALİMLERİMİZ değişik vesilelerle Gündem olup KÜFÜR, HAKARET ve SALDIRILARA MARUZ KALMAKTADIR. 
Müslümanlar olarak Hepimizde Bir takım zaaflar Olabilir. vardır da.! 
Şayet Varsa Öyle bir kişi, Hata ve ZAAFLAR'dan BERİ olanlara Selâm olsun.

Peygamberlik makamında olanlar da hata ve yanılgıdan müstağni, beri değildir. 
islami bilgi literatüründe ve KURAN'da Zelle olarak peygamberlerimizin (aleyhimüsselam) hatalarından söz edilir. 
.... 
insan olan Alimlerimiz sözkonusu olduğunda YANILGI, HATA, ZAAFLAR Oldukça Normal dır. Müslümanlar kendi İÇ MUHASEBE VE HALKALARINDA BU YANILGI, HATA ve ZAAFLARı ile Mücadele edip en az'a indirger.

Muhakkak Hepimizin zaafları vardır ve Bunları herkes Farklı okumaktadır. Bunlar kişilerin kendi bakış açılarıdır. 
Muhtemelen Benimde, sizinde kendinizde fark edemediğiniz zaaflarınız vardır. Kendimizi savunma reftleksi ile savunuruz, Fakat bunu herkes Farklı okur. . Bu zaaflar Benim için de hatta tüm insanlar içinde geçerlidir. 
.... 
Bizler Müslüman Fakat Ümmet olmayı beceremeyen, Kendi Alimlerini 
BIR Hatası Bir KELİMESİYLE SATAN Bilgi ile problemli, Yeni bir bilgi eline ulaştığında Nasıl değerlendirmek gerektiğini bilmeyen oldukça medya ya meyilli ve medyanın gündemiyle ilgilenip Asla Kendi GÜNDEMİNİ OLUŞTURAMAYAN NİTELİKSİZ kalabalıklardan oluşan yönlerimiz var Malesef. 
.... 
KALABALıK NİTELİKSİZ Bir ÜMMETIN ALİMLERİNİ BIR Hatası Bir KELİMESİYLE SATMASINDAN Çok Rahatsız oluyorum.! 
Bir konu hakkında size Yabancı, ters, değişik, Farklı, sıradışı, aykırı bir yaklaşım, yorum, okuma, bakış açısı duyduğunuz zaman. 

HİKMETLİ DAVRANıŞLAR SERGİLEYİP ANLAMAYA ÇALıŞMAK sonuçları bakımdan hayırlı Bir eylemdir. 
"Hadis inkarcısı", "Adem'e Baba Bulan" gibi son derece Ucuz, içi boş, bir Müslümanın yapamayacağı Basit internet Saldırılarıdır. Halbuki Böyle seviyesizce saldırmak yerine "BU AĞABEYIMIZ BU KONUYU FARKLI YORUMLUYOR" diyerek bizzat kendilerinden açıklamalarını Hikmetli Bir şekilde dinleyip Sonrasında "İLMİ, KALLAVI ELEŞTRİLER YAPMALIYIZ.

.... 

LÜTFEN şunu iyi bilin ki; 
"Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız." 
Peygamberin bu mesajına bilerek veya bilmeyerek muhalefet eden KATEGORİZE olmuş kalabalıklar olmayın. 
.... 
Ali bulaç'ı ve ümmet-i islama malolmuş  (bariz şirk'i işlemeyen) TÜM ALİMLERİMİZİ imanınızın gereği olarak Lütfen sevin ve Eleştirin. 
Severekte eleştirmek Mümkün dür. Ben Sevdiklerimi çok Eleştiririm. 

.... 
MÜSLÜMANLARA Duyulan Nefret,  İMANIN TEHLİKEYE GİRİP ŞEYTANIN EN SEVDİĞİ ve en üstün Hareket kabiliyetlerini sergilediği Kendi ÖZ SAHASIDIR. 

....  
Mustafa Islamoğlu na duyulan aşırı TEPKİ, NEFRET, ALİ BULAÇ'a duyulan aşırı TEPKİ, NEFRET. NUREDDIN YILDIZ VB ALİMLERİMİZE DUYULAN AŞıRı TEPKİ, NEFRET AHİRETİNİZİ, İMANINIZI TEHLİKEYE ATTIĞININ FARKINDA OLMALISINIZ. 
.... 
Bizler SİYASETÇİLERİMİZİ SEVER GÖNÜL BAĞI KURARIZ, DEĞER VERİR MEMLEKET MESELELERINDE SAVUNUP SAHİPLENİRİZ. 
Fakat, Onların Kendi gündelik, politik geçici MÜLAHAZALARI ışığında HAYATİ, İMANİ , UHREVİ meselelerimizi değerlendiremeyiz. 

....  
Bu Manada Birbirimizi Gündelik, geçici Siyaset Kavramları ile Değil Kendi öz kavramlarımız ile değerlendirmemiz Daha Hikmetli olacaktır.

Saygılarımla

HİLAL HABER