UMKE'den miniklere 112 ve deprem eğitimi

Van'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Anaokulu öğrencilerine '112' ve 'Deprem' konulu uygulamalı eğitim verildi.

VAN 20.03.2014 23:38:49 0
UMKE
Tarih: 01.01.0001 00:00
Şefkat Anaokulu’nda düzenlenen etkinlikte UMKE, GEA Arama Kurtarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından minik öğrencilere önemli bilgiler verildi.



GEA Arama Kurtarma ekibi, öğrencilere deprem esnasında ve deprem sonrasında yapmaları gerekenler hakkında bilgi verirken, UMKE ekibi ise, özellikle 112’nin önemine değinerek öğrencilere hangi şartlarda 112’yi aramaları gerektiği ve bir yaralının sedye ile ambulansa götürülmesi ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.



“Hem 112’yi hem de depremde nasıl davranacaklarını öğrendiler”

Eğitimlerin ardından bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, bu tür eğitimlerin özellikle bu yaştaki çocukların alması gerektiğini belirterek, “İnşallah en uygun şekilde çocuklarımız hem 112’yi kullanacaklar hem de olağan dışı durumlarda depreme karşı nasıl davranacaklarını öğreneceklerdir” dedi.



Eğitimin yoğun katılımla gerçekleştiğini dile getiren Acar, “Eğitimler güzel oldu. Yoğun katılım gösteren çocuklar girişimciydiler. Toplumun en büyük sorunlarından biri 112’yi uygun şartlarda kullanamamaktır. Biz de Anaokulu yaşındaki çocuklara eğitim vererek bunları toparlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.



“Hedefimiz çocuklar üzerinden ailelere ulaşmak”

Daha sonra konuşan UMKE Van Bölge Sorumlusu Aydoğan Kaya da, öğrencilere 112’nin nasıl aranması gerektiği ve afet durumlarında ne yapılması gerektiği konularında bilgiler verildiğini ifade ederek, “Küçük yaşlardaki çocuklarda eğitimin çok kalıcı olduğu düşüncesiyle, bu yaşlarda eğitmemiz daha doğru olur. Ayrıca çocuklar ailelerde etkili bir yönlendirmeye sahiptir. Hedefimiz çocuklar üzerinden ailelere ulaşmak ve bu amaçla gereksiz çağrıların önüne geçebilmektir” diye konuştu.



Tatbikatın çok yararlı olduğunu belirten Anaokulu öğretmenleri ise buradaki çocukların deprem geçirdiğini hatırlattılar.



Minikler ise, hem eğlendiler hem de eğitimleri aldılar. (Murat Dalgın-İLKHA)