Ümit Dede, 'Adayımızın olmadığı yerde seçmen serbest'

İYİ Parti ve CHP ile gizli bir ittifakları olmadığını kaydeden HDP Van İl Başkanı Ümit Dede, kazanamayacakları ilerde parti olarak aday göstermediklerini, seçmenlerini kendi iradeleriyle baş başa bıraktıklarını söyledi.

VAN 13.02.2019 17:22:35 0
Ümit Dede, 'Adayımızın olmadığı yerde seçmen serbest'
Tarih: 01.01.0001 00:00

İYİ Parti ve CHP ile gizli bir ittifakları olmadığını kaydeden olan HDP Van İl Başkanı Ümit Dede, aday göstermedikleri illerde halkın, desteklediği adayların kazanması partileri açısında stratejik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Kanal M’de Baki Karaca’nın sunduğu Ana Haber Bülteni’nin canlı yayın konuğu olan HDP Van İl Başkanı Ümit Dede, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart 2019’daki yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan Dede, kazanamayacakları ilerde parti olarak aday göstermediklerini, seçmenlerini kendi iradeleriyle baş başa bıraktıklarını kaydetti.

‘Van ile ortak aidiyet bağı kuran herkes Vanlı’

İYİ Parti ve CHP ile gizli bir ittifaklarını olmadığını kaydeden Dede, aynı zamanda AK Parti ve MHP’nin başını çektiği Cumhur İttifakıyla da bir ittifakları olmadığını söyledi.  Dede her ne kadar İYİ Parti ve CHP ile gizli bir ittifaklarını olmadığını ifade etse de tabanda pasif bir girişimde bulunduklarını kaydetti. Dede, sivil toplum kuruluşlarının, en çok desteklediği adayların kazanmasının partileri açısında stratejik öneme sahip olduğunu ifade etti. Van’da Belediye başkan adaylarını belirlerken ‘Vanlılık’ kavramını birinci derecede önemsemediklerini kaydeden Dede, “Van ile ortak aidiyet bağı kuran herkesin Vanlı olarak görülmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi