_Ülkemize diz çöktürmek istiyorlar!

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Van ESOB) Başkanı İsa Berge, başta ABD olmak üzere dış güçlerin, son yıllarda büyüyen ve gelişen Türkiye'ye diz çöktürmek istediğini söyleyerek, 'Dövizdeki dalgalanmalar duruldu. Piyasa yava

VAN 8.10.2018 10:30:09 0
_Ülkemize diz çöktürmek istiyorlar!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Van ESOB) Başkanı İsa Berge, Van FM'de Ziya Türk'ün konuğu oldu ve gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

 


           "VAN'IN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ"
Aynı zamanda Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Berge, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne bağlı 19 odanın olduğunu söyleyen Berge, "Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne bağlı 19 ayrı esnaf odamız bulunuyor. Aynı faaliyet alanı içerisinde kredi ihtiyacı sağlayan iki kredi kefalet odası var. Onların da esnaflara yönelik güzel katkıları oluyor. Toplamda 20 bine yakın üyemiz var. İlimizin sayısal olarak en büyük sivil toplum kuruluşu. Bizim işimiz, esnaf sanatkârın mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, sosyal ve kamusal alandaki sıkıntılarını çözmek. Kayıt dışı esnaf sorununu çözmek için çalışıyoruz. Kayıt dışı esnafları kayıt altına almak için kurumlarla sürekli görüşmeler yapıyoruz. Buradan Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu'na da teşekkür ediyoruz. Sorunlar olduğunda hemen kendisiyle görüşüp, çözüm bulabiliyoruz" diye konuştu.

 


            "BAŞKA ÜLKELERDE DE SIKINTILAR YAŞANIYOR"
Ülkenin ekonomik anlamda farklı bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Berge, "Bu sadece bizim ülkemizle alakalı değil, dünyanın birçok ülkesinde ekonomik anlamda sıkıntılar var. Örneğin komşumuz İran gerçekten de büyük ekonomik sıkıntı yaşıyor. Başka ülkelerde de benzer durumlar var. Bizim ülkemizde de son zamanlarda fiyat artışları oldu. Ama bugünlerde yavaş yavaş dövizde gerileme oluyor. Bazı ürün fiyatlarında da düşüşler başladı. Bu savaşı başlatan ülkeler, başta ABD olmak üzere ülkemize diz çöktürmek istiyorlar. Türkiye üzerinden operasyon yapıyorlar. Kendi savunma sanayisine hâkim olan, yerli sanayisini güçlendiren, ekonomik anlamda büyüyen ülkemizi çekemiyorlar. Ama inşallah başaramayacaklar" ifadelerini kullandı.

 


             Van'daki bakkal esnafının, kentteki zincir mağazaların kurbanı olduğunu anlatan Berge, "Van'daki herkese sesleniyorum. Van esnafını unutmayın. Van'daki bakkalı, kasabı, manavı destekleyin. Zincir marketler birkaç ürüne gösteriş olsun diye indirim yapıyorlar, ama son döviz dalgalanması sonrası tüm ürünlere zamlar yaptılar. Bu konuda da vatandaşımızın dikkatli olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

 


         Van'ın ekonomik anlamda birçok şehirden daha iyi durumda olduğunu belirten Berge, İranlı turistlerin kentin ekonomisine önemli artılarının olduğunu belirtti.

 


          Kapıköy Sınır Kapısı'nın modernizasyonu konusunda son aşamaya gelindiğini belirten Berge, "Türkiye tarafından ziyade, İran tarafında biraz sıkıntılar yaşanıyor. O taraftaki yol, 7-8 yıldır hala yapılmadı. İnşallah bir an önce tamamlanır ve sınır ticareti de daha etkin şekilde yapılır" ifadelerini kullandı.

 


        Van'daki esnafların İranlı turistlerle ilgili daha hassas davranması gerektiğini de sözlerine ekleyen Berge, fiyatlar konusunda onlara en iyi kolaylığın sağlanmasını istedi

izmir escort kızlar