Üçevler Kavşağı'na sinyalizasyon sistemi

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, trafik yoğunluğu olan İskele Caddesi'nde bulunan Üçevler Kavşağı'na sinyalizasyon sistemi kurdu.

VAN 18.05.2016 12:19:29 0
Üçevler Kavşağı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, daha önce trafik ışıkları olmamasından kaynaklı araç kazalarına neden olan İskele Caddesi'nde Üçevler Kavşağı'na sinyalizasyon sistemi kurdu. İskele Caddesi, Üçevler Kavşağı, İl Milli Eğitim ve Tarım İl Müdürlüğü, PTT merkezi ve kavşak etrafında bulunan 4 lisenin bağlantı noktasında bulunan kavşakta kurulan sinyalizasyon sistemi ile yaşanan sorunların ortadan kaldırılması hedefleniyor. Kavşakta genişletme yapan belediye ekipleri daha sonra ise kavşağa sinyalizasyon sistemi kurarak burada yaşanan trafik akışını sistemli hale getirdi. 
Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuşba ilçesi'nde bulunan İskele Caddesi Üç Evler Kavşağı'nda ihaleye verilmeden kendi imkanlarıyla kavşağı sinyalizasyon sisteminin yapıldığını aktaran belediye yetkilileri, "Mevcut kavşakta ışıklı sistem olmadığı için sık sık kazalar meydana geliyordu. Vatandaşların talebi üzerine bizler de harekete geçtik ve gerekli çalışmalarımızı başlattık. Ancak yol üzerinde VEDAŞ'a ait kafes direği ve trafo merkezinin kaldırılması yönündeki yazışmalarımızdan kaynaklı olarak sistemin hizmete girmesinde gecikmeler yaşandı. Fakat bugün itibariyle sinyalizasyon sistemli kavşağımızı vatandaşların hizmetine sunduk." dedi.

"30 BİN TL'YE MAL OLDU"
Sistemin Van'da bir ilk olduğunu da ifade eden yetkililer, "İlk defa ihaleye verilmeden kendi imkanlarımızla yaptığımız bu sistem bize 30 bin TL'ye mal oldu. İhaleye verseydik eğer bu fiyat ikiye katlanırdı. Kavşağın özelliği ışık veren sinyalizasyon direklerine sahip olmasıdır. Hangi ışık yanarsa direkte aynı ışığı yansıtıyor. Bunun yanında power ledly dediğimiz sinyal verici grubu da kullanılmıştır" ifadelerini kullandı.

/ Haber MerkeziKaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -