Üçer Kürt, Acem, Ermeni, Rum diyerek parçaladılar

'Kürtlerden korkmayın'

VAN 2.01.2014 11:47:31 0
Üçer Kürt, Acem, Ermeni, Rum diyerek parçaladılar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'ın Büyükşehir statüsü kazanmasının ardından ilçe olan Tuşba'da halk, BDP'nin adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel'i karşıladı. Karşılamada bir konuşma yapan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer acem vatandaşlara seslendi ve "Kürtlerden korkmayın. Bizler her zaman sizin yanınızdayız" dedi.

Haber: Oktay CANDEMİR

Barış ve Demokrasi Partisi´nde (BDP) 30 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde Tuşba´da aday olmaya hak kazanan Öner Yiğit ve Hatice Günel´in tanıtım mitingine BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van İl Başkanı Musa İtah, BDP Tuşba Eşbaşkan adayları Öner Yiğit, Hatice Günel, BDP´nin Tuşba aday adayları katıldı.

"EN GÜZEL YANITI SANDIKTA VERECEĞİZ"

Mitingde konuşan BDP Tuşba Eşbaşkan Adayı Öner Yiğit, Kürt halkının Roboski´de, Gever´de, Paris´te yaşanan katliamların sorumlusunun kim olduğunu iyi bildiğini söyledi. Kürt halkının bu katilleri iyi tanıdığını ve onlara 2009´da olduğu gibi yine sandıkta en güzel cevabı vereceğini ifade eden Yiğit, "Seçimlerde hep birlikte bunlara en güzel dersi vereceğiz" dedi.

ÜÇER´DEN ACEM VATANDAŞLARA ´KÜRTLERDEN KORKMAYIN´ ÇAĞRISI

Yiğit´in ardından söz alan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Kürt Özgürlük İdeolojisinin tüm halkları kucaklayan tek ideoloji olduğunu belirterek, "Sistem yıllarca insanları Kürt, Acem, Ermeni, Rum diyerek parçaladı. Acem vatandaşlarımızı ´Kürtler geliyor´ diyerek korkuttu. Oysa Kürt Özgürlük Hareketi asla ve asla bu vatandaşlarımıza bir zarar vermemiştir. Buradan acem vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu seçimlerde halkların kardeşliği kazansın, barış kazansın. Bizim mücadelemizin esası budur. O yüzden sistemin Kürtlerinin açıklamalarına itibar etmeyin. BDP her zaman yanınızda olmuştur ve olacaktır. Bu seçimler Kürt halkı için sıradan bir seçim değil, bu seçimler bir referandumdur. AKP´nin ve faşizmin tüm tabelalarını söküp atacağız." diye konuştu.

Son olarak söz alan Tuşba Eşbaşkan Adayı Hatice Günel de, herşeyi halkla başaracaklarını belirterek, halkla paylaşımı esas alacaklarını söyledi.