ÜÇER: BU SEÇİMLER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SEÇİMİDİR

Van'da Rojava ile Dayanışma Etkinliği

VAN 25.03.2014 15:44:13 0
ÜÇER: BU SEÇİMLER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SEÇİMİDİR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Gençlik Meclisi tarafından Rojava ile dayanışma etkinliği düzenledi.

BDP Gençlik Meclisi'nin Rojava ile dayanışma amacıyla bir düğün salonunda düzenlediği etkinliğe DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP Van İl Başkanı Musa İtah, HDP Van İl Eş Başkanı Harun Okay, BDP İpekyolu İlçe Belediyesi Eş Başkan adayları Aygül Bidav ve Veysel Keser katıldı. HDP Van İl Eş Başkanı Harun Okay’ın açılış konuşmasının ardından kalabalığa hitap eden BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, toplumun en önemli mihenk taşlarından birisinin gençler olduğunu söyledi. Kürt gençlerinin halkının özgürlüğü için çok büyük bedeller verdiğini dile getiren Üçer, Kürt gençlerinin dünyada eşi görülmemiş bir direniş ruhuna sahip olduğunu kaydetti. Üçer, “Kürt özgürlük mücadelesi genç başladı. 30 yıldır da bu mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. Kürt halkının özgür ve diğer halklar gibi eşit bir şekilde yaşaması için çokça büyük bedeller verdi. Bizler bugün buralarda rahat siyaset yapabiliyorsak, rahat konuşabiliyorsak bu kahraman gençlerimizin sayesindedir” diye konuştu.

“BU SEÇİMLER ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SEÇİMİDİR”

Yerel seçimlere de değinen Üçer, gençlerin son bir hafta içerisinde seçimlere seferberlik ruhuyla çalışma yapmasını istedi. Üçer, “Biliyorsunuz seçimlere 4 gün kaldı. Bu 4 günde yemeden içmeden çalışacağız. Van’da büyük bir zafer elde edeceğiz çünkü bu seçimler sadece seçim değildir. Bu seçimler önder Apo’nun özgürlüğünün seçimidir. Bu seçimler Kürdistan’ın özgürlüğünün seçimdir” şeklinde konuştu.

BDP Van İl Başkanı Musa İtah’in da bir konuşma yapmasının ardından Van NÇM Şehit Zilan Kadın Korosu ve sanatçı Nuarin tarafından verilen müzik dinletisi ile etkinlik sona erdi.

Kaynak: IHA