ÜÇ İLDE YAPILIYOR

Van'da 4 yıldır uygulanan 'Cinsel Haklar, Üreme Hakları Farkındalık ve Savunuculuk Projesi' için Van Kadın Derneği'nde (VAKAD) bir toplantı düzenlendi.

VAN 16.03.2015 09:37:02 0
ÜÇ İLDE YAPILIYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Bir süre önce proje kapsamında yapılan çalıştay ardından projenin uygulanması için çalışma komisyonu oluşturuldu. 
Komisyon, alanda yapacak çalışmaları belirleyecek ve kendi kurumlarındaki personele yönelik farkındalık veya savunuculuk çalışmalarını planlayacak. 
Komisyon, Şubat, Nisan, Ağustos ve Kasım aylarında da toplanarak proje değerlendirmesi yapacak.

ÜÇ İLDE YAPILIYOR
Edremit ve İpekyolu belediyelerinin de yer aldığı çeşitli kurumlardan üyelerin olduğu komisyon, geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını VAKAD binasında yaptı. 
Çalışmalarla ilgili gazetemize bilgi veren proje koordinatörü Cevahir Yiğitbüke, Türkiye Aile Planlama Vakfı tarafından yürütülen projenin Antep, Kilis ve Van'da uygulandığını söyledi.

NEDEN ÜÇ İL?
Van'da 4 yıldır projenin uygulandığını belirten Yiğitbüke, "Neden bu üç il diye sordunuz, ç çünkü cinsel haklar ve üreme hakları bu üç ilde ciddi bir sorun. Hasta hakları ile ilgili sorunlar var. Polikliniklerde bile mahremiyet güvence altında değil, doktoru da aşıp üçüncü kişiler dâhil olabiliyor" diye konuştu.

AMAÇ FARKINDALIK
Amaçlarının toplumu bilgilendirmek ve bu iki temel konuda farkındalık yaratmak ve kamuoyu oluşturmak olduğunu ifade eden Yiğitbüke, olumlu sonuçlar elde etmeyi umduklarını kaydetti.